Hajde sad da vidimo Votford

0
689
ćisko munjoz
Photo: watfordfc.com

Smenili su Vladimira Ivića, danas sa novim menadžerom dočekuju lidera Čempionšipa.

Prošlog vikenda Votford je poražen od Hadersfilda i par sati nakon utakmice Vladimir Ivić je smenjen. Izgleda da je sukob sa kapitenom Trojom Dinijem pre meča i njegovo odstranjivanje iz tima, bilo presudno u odluci da srpski trener popije otkaz.

Rezultati Votforda nisu toliko loši i pored toga što je igra u većini utakmica bila ispod očekivanog nivoa. Pet mesto posle 20 mečeva, 34 poena i samo četiri boda minusa za drugoplasiranim Bornmutom je veoma dobar plasman, ali u Votfordu je sve naopako od kada je familija Poco došla u klub.


Watford – Norwich 3+ – Uzbudljivo na Vikaridžu


Pisali smo o svim menadžerima ovog kluba u poslednjih 15 godina, a samo dan nakon smene Ivića, postavljen je njegov zamenik. U pitanju je Ćisko Munjoz, 40-godišnji Španac, bivši fudbaler Valensije, Betisa, Levantea i Himnastika, čije je jedno trenersko iskustvo što je od septembra do prošle nedelje vodio Dinamo iz Tbilisija.

Iskustvo nije važno. Moje iskustvo je to što sam pobednik. Bio sam pobednik celog mog života i osvojio sam sve tokom igračke karijere. To je moj karakter. Nekad iskustvo je način pobeđivanja. Pojedini menadžeri imaju 10 godina iskustva, ali nisu ništa osvojili.

Siguran je bio u sebe Španac nakon promocije.

Ćiska danas očekuje pravi ispit. U goste na Vikaridžu dolazi trenutni lider prvenstva Norič Siti.

Ekipa Danijela Farkea beleži veoma dobre rezultate i igra, deluje, koliko im je potrebno. Lideri su sa 43 poena, pet više od Svonsija i sedam od Bornmuta. Dugačka klupa je napravila prevagu ove sezone. Upućeni ste da su nedavno bili bez više od pola tima zbog povreda. Čak i u takvoj situaciji nisu pali, već su beležili dobre rezultate i konkurencija nije uspela da ih stigne. Što dovoljno govori koliko su jaki.

Pored Temua Pukija, koji je tresao mrežu 10 puta, ističe se i Emilijano Buendija. Argentinac je zaslužan za 12 golova na poslednjih 13 utakmica. Konkretno, 12 od 21 u tim mečevima. Postigao je šest i isto toliko namestio svojim saigračima. Norič deluje nezaustavljivo. Ne melju svoje rivale. Naprotiv, 11 od 13 pobeda ostvarili samo sa jednim golom razlike, što ide u prilog tome da igraju koliko im je potrebno i da znaju kako se pobeđuje u ovoj ligi.

Votford je prošle sezone u Premijer ligi dobio oba meča, a u Čempionšipu nisu igrali pet godina.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here