Posle tri decenije čekanja – Vimbldon se vraća kući!

0
780
pju lejn
Photo: Twitter/AFCWimbledon

Zbog ovoga nam najviše nedostaju navijači ove sezone.

Povratak Lidsa u Premijer ligu posle 16 godina. Otvaranje novog stadiona Brentforda. Prva utakmica Herogejta u Fudbalskoj ligi i povratak Berou u istu posle pola veka. Još jedan veliki i značajan istorijski događaj proći će bez publike.

AFC Vimbldon se posle 29 godina vraća kući!

U tekstu koji smo pisali u subotu, prošli smo kroz njihovu istoriju. Ponovo ćemo, ali u kratkim crtama. Stari Vimbldon je od 1912. do 1991. godine igrao na starom Plu Lejnu, pre nego što se preselio na Selharst Park i delio stadion sa Kristal Palasom. Usledilo je ispadanje iz Premijer lige, odlazak u administraciju, selidba u Milton, i nakon toga promena imena u MK Dons.

AFC Wimbledon – Doncaster Rovers 1 – Samo pobeda dolazi u obzir!

Navijači nisu mogli sa tim da se pomire i osnovali su svoj novi klub – AFC Vimbldon. Krenuli su iz devete lige i stigli su do treće. Kako nisu imali stadion njega su delili sa lokalnim niželigašem Kingstonijanom. Dugo godina unazad navijači žele da se vrate u deo grada gde je bio stari Plu Lejn. Predstavljen je plan za novi stadion. Radovi su počeli pre nekoliko godina i konačno su nedavno završeni.

Zbog sitnih finesa, AFC Vimbldon je na startu tekuće sezone domaće utakmice igrao na Loftus Roudu, stadionu KPR-a. Prošlog utorka odigrana je poslednja utakmica na tom stadionu i to je bio poslednji meč na kojem Vimbldon nije imao svoj zvanični dom. Od danas više nije tako.

Novi Plu Lejn je gotov. Večeras je otvaranje. Prvi gost je Donkaster Rovers.

4. maja 1991. poslednji put su odigrali utakmicu na starom Plu Lejnu. 29 godina kasnije, 3. novembra 2020. godine odigraće prvu utakmicu na Novom Plu Lejnu koji je udaljen samo 200 metara od lokacije na kojoj se nalazio stari stadion.

Navijači nedostaju na svakom meču. Ali večeras posebno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here