Vil Grig je konačno prekinuo post

0
86
vil grig
Photo: Twitter/MKDonsFC

Napadač iz Severne Irske uspeo je da zatrese mrežu prvi put posle dugo vremena.

Rešetao je mreže tokom prethodnog mandata u MK Donsima, kada je u sezoni 2014/15 postigao 20 golova u Ligi 1. Na kraju te sezone pojačao je Vigan i nastavio sa odličnim golgeterskim učinkom. Laktiksi su sezonu završili kao šampion Lige 1, a Vil Grig kao najbolji strelac takmičenja (podelio je prvo mesto sa Nikijem Ajozeom). Tog leta, pred početak Evropskog prvenstva, Vil Grig je bio svetska senzacija zbog pesme Will Grig’s on fire, koja je postala hit na Jutjubu. 29-godišnji napadač je uspeo da se nađe na spisku od 23 putnika za Evropski šampionat toga leta, zahvaljujući odličnim partijama, ali tamo nije upisao ni minut.

Naredne sezone u Čempionšipu, Grig je tresao mrežu samo pet puta, da bi nakon ispadanja Vigana u Ligu 1, opet došao do dvocifrenog broja pogodaka: 19 u prvenstvu, ukupno 26 u sezoni. Ta sezona 2017/18 bila je njegova poslednja gde je imao ozbiljan učinak i ulivao strah među golmanima i defanzivcima u nižim ligama.

U poslednje tri godine, igrajući za Vigan, Sanderlend i MK Dons, Vil Grig je postigao ukupno, samo 10 golova. Juče je MK Dons pobedio Nortemptom na svom terenu sa 4:3 u jednom uzbudljivom meču, a Vil Grig je bio strelac drugog gola na tom susretu. Neverovatno deluje podatak – to je njegov prvi gol posle skoro godinu i po dana! Poslednji put u listu strelaca upisao se 21. oktobra 2019. godine u pobedi Sanderlenda nad Tranmerom sa 5:0.

Vil Grig nije star, ima 29 godina, u najboljim fudbalskim godinama je, ali se jednostavno ugasio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here