Verovali ili ne – dečak kojeg je Azar šutnuo pre deset godina je danas bogatiji od mnogih uspešnih fudbalera!

0
23228
Foto: Skrinšot

Sigurno već svi, odmah po čitanju naslova, znate o kojem događaju se ovde govori – vremeplov vraćamo čak deceniju unazad, u 2013. godinu i okršaj u okviru Liga kupa, u kojem su snage odmerili Svonsi i Čelsi.

U pitanju je bio revanš okršaj, koji se igrao na Liberti stadionu, “Labudovi” su imali prednost od dva gola i na apsolutno svaki način su pokušavali da dodatno “ukradu vreme”. Između ostalog, skupljač lopti na utakmici, koji je tada još uvek percipiran kao mali dečak, bio je akter incidenta koji je obeležio čitav događaj. Naime, on je pokušao da zadrži loptu i nije želeo da je vrati u igru, kako bi njegov Svonsi dobio na vremenu i zadržao prednost, ali mu se u toj nameri isprečio Eden Azar, koji je po svaku cenu želeo da otme loptu iz dečakovih ruku. S obzirom da mladić nije želeo da pusti loptu, Belgijanac se poveo onom čuvenom “ako nećeš milom, onda ćemo silom”, šutnuo je dečaka u stomak i uspeo da dođe do lopte.

Naravno, čitava situacija je izazvala reakciju gotovo svakog pojedinca na terenu, a Azar je ubrzo dobio crveni karton i suspenziju. Morgan je, da ga više ne oslovljavamo sa “dečak”, tada imao 17 godina. Sada, gotovo 10 godina nakon incidenta, procenjuje se da mu je njegov brend doneo preko 40 miliona funti zarade. On, Martin (sin sportskog direktora Svonsija) i njihov prijatelj Džekson Kvin su osnovali kompaniju koja se bavi proizvodnjom votke, pod nazivom “Au Vodka”.

Iako Britanci uglavnom ulažu u pića poput viskija, ovaj posao i ideja sa votkom je Morganu i drugovima donela ogromnu zaradu i ekspresno se proširila ne samo Velikom Britanijom, već i mnogim drugim zemljama u Evropi. Poređenja radi, za početak samog biznisa su proizveli oko 2000 boca votke, koje su se prodavale isključivo po lokalnim barovima. Danas, njihova kompanija proizvede blizu 35.000 boca, ali na dnevnom nivou. Kompanija zapošljava trenutno oko 50 zaposlenih, a na društvenim mrežama broje oko 630.000 pratilaca, što je poprilično velika brojka. Štaviše, pojedini britanski časopisi su “Au” votku proglasili najpopularnijom votkom na svetu.

Čak su i neki svetski poznati sportisti izreklamirali brend u više navrata, poput Flojda Mejvedera i Ronaldinja. U jednom od nedavnih intervjua, Morgan je izjavio kako je sledeći cilj kompanije napad na američko tržište, u želji da “Au Vodka” postane ne samo evropski, već i svetski brend. Prema nezvaničnim podacima, Azar je inkasirao oko 85 miliona evra tokom svoje karijere, tako da mu Morgan zapravo i nije toliko daleko, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da mu kompanija sve više raste.

A pre samo deset godina, situacija je bila potpuno drugačija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here