Trka za najboljeg igrača sezone u Čempionšipu – lista je skraćena, ostala su samo tri imena

0
502
Foto: Twitter/@SkyBetChamp

S obzirom na činjenicu da polako ulazimo u završnu fazu gotovo svakog šampionata koje se igra na Ostrvu, postepeno u prvi plan izbijaju nagrade koje se dodeljuju pojedincima koji će biti izglasani za najbolje u svojoj konkurenciji. Izašla je skraćena lista za najboljeg igrača sezone u Čempionšipu, kao i lista za najboljeg mladog igrača – fudbalski klub Fulam ne dominira samo na tabeli!

Na spisku za najboljeg igrača čitave sezone nalaze se Aleksandar Mitrović (naravno), njegov saigrač Hari Vilson i Dominik Solanke, napadač Bornmuta. Ukoliko za kratko bacimo pogled na statistiku, srpski napadač je na brojci od rekordnih 38 pogodaka, a uz to je dodao i sedam asistencija. Njegov rival iz Bornmuta i nekadašnji fudbaler Liverpula, Dominik Solanke, na brojci je od 24 pogotka, uz šest dodavanja koja su rezultirala golom njegovih saigrača. To su prilično visoke brojke, ali je “Mitrogol” postavio takav standard, da kada vidimo kako je neki igrač u Čempionšipu postigao 20 ili više pogodaka, naprosto odmahujemo glavom, jer je Aleksandar podigao lestvicu minimum tri nivoa više. Treći na listi je Hari Vilson, krilo Fulama, koji je jedan od najuticajnijih igrača tima sa Krejvena. Trenutno na svom kontu ima upisan tzv. “dabl-dabl” učinak – 10 golova i 14 asistencija.

NAKON PREMIJER LIGE, SLEDI NOVI OKRŠAJ PEPA I KLOPA U SUBOTU – KLADI SE U OKTAGONBETU!

Što se tiče nagrade za najboljeg mladog igrača sezone, tu je takođe favorit momak iz čete koju predvodi Marko Silva – Fabio Karvaljo, koji će nedavno potpisao za Liverpul. Njegova konkurencija je duo iz Notingem Foresta, koji igra maestralno u drugom delu sezone – Đed Spens i Brinan Džonson, fenomenalni dvojac koji je obeležio jedan značajan period na Siti Graundu. Džonson ima 20 godina, njegov klupski kolega Spens godinu više, dok je Portugalac iz Fulama najmlađi na ovoj listi (19).

Ko su vaši favoriti, ima li mesta iznenađenjima, ili ćemo ubrzo svedočiti kako nagrada za igrača godine ide pravo u ruke našem Aleksandru Mitroviću?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here