Trijumf dana u Engleskoj – Berou “samleo” lidera

0
432
Foto: Twitter/@BarrowAFC

Tek ulazimo u vikend, a potencijalno već imamo najveće iznenađenje na fudbalskim terenima u Engleskoj – fudbaleri Beroua savladali su Forest Grin sa ubedljivih 4:0 i tako prekinuli svoju crnu seriju bez trijumfa!

Berou se poprilično muči ove sezone u Ligi 1, trenutno se nalaze na 21. poziciji, imaju svega tri boda više od Oldama, koji je prvi ispod crte. Daleko od toga da je opstanak obezbeđen, ali će ovakva pobeda sigurno mnogo značiti za samopouzdanje ekipe, koje je zaista potrebno u ovim trenucima. Na Holker Stritu je bilo prisutno nešto preko 3000 gledalaca, koji su svedočili ubedljivo najboljoj partiji svog tima u ovoj sezoni, a možda čak i u prethodne tri.

SAUTEMPTON – ARSENAL UG4+ (3.15)

Tim koji od nedavno predvodi Fil Braun je upisao tek deveti trijumf ove sezone, a ujedno i drugi u poslednjih 13 mečeva. Berou je dugo kuburio u nižim, konferencijskim ligama na Ostrvu, štaviše, samo su jednom uspeli da doguraju do trećeg ranga, što im je ujedno i rekord. Ovo im je druga godina u Ligi 2, sa finansijskog aspekta bi im mnogo značio opstanak, ali do kraja ima još mnogo prepreka i utakmica. Ipak, danas ceo grad slavi, s obzirom na to da je aktuelni lider “vraćen na fabrička” podešavanja.

Forest Grin je ovim porazom dodatno zakuvao borbu za vrh. Još uvek su prvi favoriti za direktan plasman u viši rang, ali sada više ništa nije toliko izvesno kao što je bilo tokom skoro čitave sezone. U drugom delu su značajno opali nastupi “zelenih”, doduše, uspeli su da se izvuku iz rezultatske krize sa tri uzastupne pobede, ali sada su zanizali remi i poraz, što je dodatno zakomplikovalo situaciju na vrhu. Forest Grin ima 79 bodova, dva manje Eksiter i četiri manje Port Vejl, koji ima i meč više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here