Tri “magične” reči – Gabrijel Žesus donosi novu dimenziju u London, a Siti se pobrinuo da to ne bude najudarnija vest na Ostrvu

0
172
Foto: www.mancity.com

Juče su se, u kasnim večernjim satima, pojavile dve informacije koje bi u potpunosti mogle da obeleže tekući letnji prelazni rok – Gabrijel Žesus je doslovno na korak do potpisivanja ugovora sa Arsenalom, a u isto vreme, Mančester Siti je u svoje redove doveo Kalvina Filipsa, fudbalera Lids Junajteda.

Fabricio Romano je prvenstveno objavio informaciju kako su “Građani” dogovorili sve uslove sa Filipsom. Englez je pristao na uslove koje nudi Siti, a uz to je i glatko odbijao ponude drugih klubova, samo kako bi sarađivao sa Gvardiolom. Tim sa Etihada će platitit Lidsu oko 42 miliiona funti, a kada se saberu svi bonusi i dodaci, čitav transfer bi trebao da dostigne vrednost od oko 50 miliona funti.

Ovo znači da bismo Mančester Siti mogli da gledamo u nekim drugačijim formacijama na samom terenu. Prisustvo Filipsa će omogućiti “Građanima” da dodatno rastere defanzivnih zadataka određene igrače, što će, opet, prouzrokovati to da Gvardiola dodatno ekspolatiše ofanzivne karakteristike pojedinaca. Kalvinov dolazak je zaista ogromna stvar, koja će unaprediti igru čete koju predvodi Pep do potencijalno enormnih razmera. Kada na sve to dodamo činjenicu da je veznjak u verovatno najboljim igračkim godinama, ovo je nesporno još jedan fenomenalan transfer Sitija u nizu.

Foto: www.leedsunited.com

Nije prošlo ni dva sata od gore pomenute objave, a Romano se ponovo oglasio, ovoga puta u korist Arsenala – Gabrijel Žesus je doslovno na korak od potpisivanja ugovora na Emiratima! Usmeni dogovor između dve strane je postignut, garantovano obeštećenje iznosi 45 miliona funti. Ostalo je samo da “Tobdžije” ugovore lične uslove sa Brazilcem, kako bi se transfer ozvaničio.

Nakon što su doveli Fabija, ovo bi bilo potencijalno drugo veliko pojačanje za Arsenal u letnjem prelaznom roku. Žesus je već izgrađen fudbaler, koji pritom ima iskustvo igranja u PL. Ofanzivne karakteristike mu se savršeno nadopunjuju na napadački arsenal koji poseduje četa Mikela Artete. Dobijate napadača koji je izuzetan na lopti, po potrebi može da, u visokom intenzitetu, pritiska defanzivnu protivničku liniju. Odlično se postavlja u završnoj trećini, pozitivno će uticati na efikasnost ekipe i poboljšaće protok lopte i verovatnoću da tim uđe u tzv. “gol šansu”. Arsenal godinama unazad nije fascinirao svoje navijače odabirom pojačanja, ali ovaj transfer bi definitivno mogao da odudara od ostalih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here