U Tranmeru besni: Zbog COVID-a igrali bez pola tima i meč nije odložen

0
721
tranmer rovers grb
Photo: tranmererovers.co.uk

Veliko nezadovoljstvo engleskog četvrtoligaša.

Tranmer Rovers je juče gostovao Salford Sitiju i uspeo da izvuče bod i odigra 2:2 i pored toga što su u ranoj fazi utakmice gubili sa 2:0.

Menadžer gostiju Majkl Džekson nije mogao da računa na nekoliko bitnih igrača, jer je početkom nedelje bilo nekoliko pozitivnih igrača na COVID-19, te su morali da budu u izolaciji i morali su preskoče gostovanje Salfordu.  

U timu nije bilo golmana i kapitena Skota Dejvisa, levog beka Lijama Ridehalga, štopera Pitera Klarka, veziste Olija Benksa, kao i dvojice bitnih napadača Džejmsa Vona i Stefana Pejna (koji je doduše imao i mali problem sa povredom). Pored tih bitnih izostanaka Džekson nije imao dovoljno igrača za popunu klupe. Na njoj samo petorica igrača i svi uzrasta 17 do 19 godina!

U takvom odnosu snaga Tranmer je uspeo nekako sa dva brza gola da dođe do boda i napravi veliko iznenađenje. A u klubu nisu krili nezadovoljstvo zbog toga.

Tranmer se oglasio saopštenjem u kojem je navedeno da nisu mogli da odlože utakmicu i pored toga što su hteli to da urade, jer im niko iz EFL nije garantovao da će izbeći oduzimanje poena.

U sličnoj situaciji su bili Kru, Grimzbi i Lejton i svi njihovim mečevi su bili odloženi, zbog dva ili tri izostanka. U Tranmeru je broj izostanaka bio daleko veći. Samo dva igrača su bila pozitivna, ali još nekoliko njih je moralo u karantin zbog kontakta sa pozitivnim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here