Top15 – oni su najstariji strelci golova u istoriji PL

0
174
Foto: www.manutd.com

Ne tako često imamo priliku da čujemo kako je neki igrač postao najstariji strelac u istoriji PL, ili je makar ušao među top5 ili top10 igrača koji su imali najviše godina u trenutku postizanja pogotka. Da li ste se ikada zapitali kako izgleda lista najstarijih strelaca? Ispod vas će biti 15 imena, poređanih od prvog, pa sve do petnaestog mesta. Pokušajte prvo i sami da se setite određenih fudbalera, verujte, nije lako.

Tedi Šeringem je svoj poslednji pogodak postigao 2006. godine, kada je imao punih 40. Drži već dugo, a sasvim sigurno će se taj trend nastaviti, prvo mesto na ovoj listi. Drugi je Din Vajndes, sa poslednjim golom u svojoj 39. godini života. Iza njega je Rajan Gigs, koga se većina vas verovatno najlakše i setila. Velšaninu je bilo 39 leta, kada je 2013. godine postigao poslednji pogodak za Junajted u PL. Slede Grejam Aleksander i Stjuart Pirs, koji su imali po 38 godina. Ako gledamo i striktno po datumima, Pirs je bio malo stariji.

Iza ove petorke , slede još: Mark Hjuz (38), Tugaj (38), Mik Harford (38), Geri Spid (37), Piter Šmajhel (37), Pol Skols (37), Les Ferdinand (37), Kevin Filips (37), Džon Vork (37) i Ričard Gof (37).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here