“Tobdžije” gube mladu zvezdu! Arteta nema mesto za njega

0
502
Foto: www.arsenal.com

Kako prenose mediji sa Ostrva, Arsenal će ovog leta biti primoran da proda defanzivca, Vilijama Salibu jer on nema mesta u planovima Mikela Artete.

Španac navodno ne želi da razdvaja aktuelni štoperski par Gabriel – Vajt dok Saliba sigurno ne želi da sedi na klupi nakon odlične sezone u Olimpiku iz Marseja.

Veruje se kako je francuski klub spreman da pregovara sa “tobdžijama” na leto jer žele da pozajmicu ovog štopera pretovre u stalni ugovor. To bi značilo da će Vilijam imati opcija u julu kada je predviđeno da se vrati na Emirate.

LIVERPUL VILJAREAL 1&0-3 (2.08)

Ovo je dovelo do male zabrinusti kod navijača Arsenala. Saliba predstavlja zalog za budućnost i nekoga ko bi mogao da predstavlja temelje kluba te zato nisu za to da ga se tako lako odreknu.

Verovatno je u glavama navijača već viđen scenario sa Seržom Gnabrijem koji je takođe veoma mlad bio igrač Arsenala ali nije uspeo da se izbori za svoje minute u ekipi te je vrlo brzo napustio London. Nemac danas važi za jedno od najtraženijih krila u Evropi.

Francuski defanzivac deluje kao igrač sličnog potencijala. Ipak, kako su i Vajt i Gabrijel mladi štoperi koji očigledno funkcionišu zajendo, nema logike kvariti tako nešto. Sigurno je da Vilijam nema nameru da čeka svoju priliku sa klupe te je sva prilika da će Marsej dobiti svog štopera i zvanično.

Da li će se Arsenal kajati ako ih Saliba napusti, ostaje da vidimo u narednim godinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here