Redingu ne leži Svonsi

0
640
veljko paunović
Photo: readingfc.co.uk

Tradicija je na strani Labudova.

Veljka Paunovića večeras očekuje težak posao. Sa Redingom putuje na Liberti stadion gde je gost Svonsiju u 22. kolu Čempionšipa.

Nakon dobrih rezultata do kraja oktobra, Reding igra veoma loše u poslednja dva meseca. Odigrali su 13 utakmica i u njima imaju četiri pobede, dva remija i sedam poraza. I pored te promenljive forme još uvek mogu da se nadaju visokom plasmanu. Sa 36 poena nalaze se na šestom mestu i imaju samo tri manje od svog večerašenjeg rivala, koji je drugi, zbog čega današnji meč ima još veći značaj.


Swansea – Reading 1 – Neće biti lako Rojalsima


Gostovanje Svonsiju biće veoma teško za Rojalse. Još uvek su bez dva najbolja strelca Lukasa Žoaa i Jakua Meita koji ne igraju od početka decembra, ali pozitivna stvar je da se vratio Džon Svift koji je u subotu odigrao prve minute još od septembra meseca. Ono po čemu će večerašnje gostovanje biti izuzetno teško je i trenutna serija loših rezultata protiv Svonsija.

Reding nije pobedio svog današnjeg rivala poslednjih 13 utakmica u svim takmičenjima. Poslednji put to su uradili na Madejskom pre više od 12 godina – septembra 2008. Kao gosti na Libertiju pobedili su godinu dana ranije u Liga kupu, dok u prvenstvu nisu nijednom slavili na novom stadionu Svonsija.

Labudovi u seriji od dve vezane pobede ulaze u današnji meč i imaju samo jedan poraz u poslednjih šest. Impresivna je defanzivna forma Svonsija u poslednje vreme. Sačuvali su mrežu u pet od poslednjih šest utakmica. Sa Libertija, ove sezone, bodove je odneo samo Hadersfild.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here