“Stene” ne pucaju tako lako

0
1228
vildstoun igrači
Photo: Twitter/WealdstoneFC

Oni su najveće iznenađenje na startu sezone u Nacionalnoj ligi – Fudbalski klub Vildstoun. Mali polu profesionalni klub smešten u severo-zapadnom Londonu, po prvi put posle 32 godine uspeo je da se plasira u Nacionalnu ligu, najviši rang ne ligaškog fudbala. Vildstoun je prošle sezone pobedio sve kvote, napravio veoma prijatno iznenađenje, i ispred nekoliko veoma jakih ekipa osvojio Nacionalnu ligu jug.

Predvođeni menadžerom Dinom Brenanom, prošlog leta uradili su veliku rekonstrukciju tima koja se pokazala veoma uspešnom. Sa 40 godina Brenan je jedan od najmlađih menadžera u petom rangu, ali za sobom ima veoma veliko iskustvo. Šest godina bio je menadžer Hemel Hempsteda, godinu dana u Bilerikeju, i kratko na klupi Kingstonijana, pre nego što je preuzeo Vildstoun.

Interesantna stvar vezana za Stounse je ta da oni nisu tim koji često menja menadžere. Legendarni Gordon Bartlet vodio ih je od 1995. do 2017. kada ih je napustio. Bobi Vilkinson ga je nasledio i bio trener u sezoni 2018/19, nakon čega je došao Brenan. Što znači da su samo tri menadžera vodila ovu ekipu u poslednjih 25 godina!


Halifax Town – Wealdstone 2 – Peta u nizu!


U godini kada su postigli najbolji rezultat u poslednje tri decenije, zbog korona virusa prolaze kroz najteži period. Navijači su tokom leta sakupljali novac i donirali oko 35,000 funti kako bi pomogli svom klubu da preživi. Usled nedostatka finansija morali su da otpuste sve zaposlene u klubu i sem menadžera, stručnog štaba i igrača, niko drugi ne prima platu.

To se, ipak, nije previše odrazilo na teren. Start je bio loš: dva poraza i remi u prva tri meča, ali nakon toga sledi serija veoma dobrih rezultata. U naredna četiri meča beleže isto toliko pobeda i probijaju se do trećeg mesta na tabeli. Kako Stokport ne igra sutra, pobedom večeras, ili makar bodom, mogu i do druge pozicije.

vildstoun stadion
Photo: wealdstone-fc.com

Igra Vildstoun, ali igraju i napadači. Moses Emanuel je mnogo puta u Nacionalnoj ligi pokazao kakav je napadač. Bio je odličan u Bromliju i Doveru, a zajedno sa Brenanom dominirao šestim rangom u dresu Bilerikeja. Brenan ga je doveo u Vildstoun i Moses je bio jedan od bitnijih igrača u šampionskoj sezoni. Pored njega izdvaja se i pridošlica iz Meldona i Tiptrija. Brenan je svoju ekipu pojačao sa tri igrača iz ovog kluba, a krilni igrač Dani Pariš pokazao se kao najbolji od njih. Vildstoun je u prethodne četiri utakmice postigao fenomenalnih 11 golova – Emanuel i Pariš zaslužni su za sedam.

Vildstoun večeras gostuje Halifaksu. Jorkširci su veoma loše započeli sezonu sa samo jednom pobedom ostvarenom u prvom kolu. Zbog korona virusa prethodna dva meča bila su im odložena i tek juče su odradili prvi trening posle dve nedelje. Možda tu leži prednost gostiju pred večerašnji susret.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here