“Soccer fantasy” – Svetski, a naš! Preko 35 miliona razloga da ga igramo

0
880

Soker kladionica ove sezone jedina ima svoju sopstvenu fantazi platformu. Sve što je potrebno da se učestvuje u njihovim ligama, gde dele preko 35 miliona dinara, jeste da posedujete nalog na njihovom sajtu. Na Soker fantazi platformi ove sezone ćemo imati fantazi turnire i lige i za Premijer ligu i za Čempionšip! U oba ranga takmičenja, Soker je spremio nekoliko različitih liga sa različitim pravilima.

Osnovna liga je naravno ona koja traje čitavu sezonu i za Premijer ligu i za Čempionšip. Pored njih, postoje i posebne lige za svako kolo kao i posebne lige za određene mečeve. Mi ćemo se naravno posvetiti više Premijer ligi jer je Čempionšip već uveliko počeo.

Stoga pogledajmo šta nam je to Soker sve spremio u novoj sezoni engleskog fudbala.

Sezonska liga

Sezonska liga traje od 1. do 38. kola. Postoje dve sezonske lige na njihov platformi. U prvoj je nagradni fond nešto preko 27 miliona dinara. Ulaz u tu ligu se plaća 1380 dinara i 10% od ukupnog broja takmičara će dobiti nagrade (prim. 10.000 učesnika, 1000 će biti nagrađeno). Ono što je kod ove lige jedinstveno jeste da možete imati više od jednog tima! Zapravo čak 25 timova po SokerBet nalogu je moguće imati u ovoj ligi.

foto: screenshot

Tu je i druga sezonska liga koja je označena pod nazivom Single Entry. Tu je maksimalan broj ekipa po nalogu jedan. Ova liga je takođe podeljena i na dve pod lige. Jedna ima nagradni fond od 2,7 miliona dinara i ulaz u ovu ligu se plaća 276 dinara. Druga liga ima nagradni fond od 2 miliona dinara i ulaz u ovu ligu se plaća 6,900 dinara. U obe lige će nagrade dobiti 10% od ukupnog broja učesnika. Dakle ako je ukupan broj 1000 učesnika, 100 najboljih će imati nagrade na svom Sokerbet nalogu.

foto: screenshot

Pravila za sezonske lige su ista kao i na platformi koju ima Premijer liga. Uz startnih 11 su vam potrebne i četiri izmene (1 golman i tri igrača u polju). Možete imati maksimalno tri igrača jedne ekipe. Birate kapitena i zamenika kapitena. Kapiten dobija x2 bodove, a ako ne uđe u igru x2 bodove dobija zamenik. Nakon svakog kola dobijate jedan free transfer, razlika u SokerBet fantaziju jeste što vam se svi transferi akumuliraju. Dakle nakon 5 kola možete imati 5 free transfera. Nakon 37 kola možete imati i 37 ali to vam ne treba. Svaka izmena van free transfera vam oduzima 4 boda. U sezoni imate dva Wild karda. Jedan do 19 kola i jedan nakon 19 kola. Ako ne iskoristite prvi WC neće vam se akumulirati i nećete imati dva WC-a nakon 19 kola. Kada se WC aktivira svi free transferi koje ste imali do tog kola se brišu. Na samom početku imate 100 miliona na raspolaganju u banci.

Posebne lige/turnir

Postoje i posebne lige (turniri) za svako kolo kao i za pojedinačne mečeve u okviru kola. Primera radi imate turnir samo za prvo kolo. U kojoj će se gledati poene igrača samo za prvo kolo. Nagradni fond za tu ligu 100 hiljada dinara i 10% od ukupnog broja učesnika će dobiti nagrade. Postoji i besplatna liga kao i odvojena liga za koju se plaća ulaz i gde je nagradni fond, logično, veći. Imate 110 miliona da sastavite tim i nemate izmene odnosno klupu. Ipak, u koliko vam igrač ne odigra ni minut na meču, postoji sistem koji vam automatski menja tog igrača. Takozvani „Safety net“ sistem je podešen tako da gleda igrača koji je iz iste ekipe sa iste pozicije (golman, odbrana, sredina i napad) i koji ima istu cenu ili je jeftiniji od igrača kog ste prvobitno stavili u tim.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da u ovim posebnim ligama imate i „Stacking penalty“. Da bih vam objasnio šta je to uzeću primer utakmicu Mančester siti – Luton. Deluje kao siguran klin šit Sitija te ste stavili duplu ili trostruku odbranu Sitija. Golman (na primer) će dobiti standardnih 4 boda za klin šit. Drugi defanzivni će dobiti 3 boda za isti klin šit a treći defanzivac iz Sitija u vašem timu će dobiti 2 boda. Ovako vas igra tera da ipak malo raznovrsnije sastavljate svoju ekipu i da probate da nadmudrite ostale kako ne bi sve ekipe u ligi bazirale svoj tim na trostrukoj odbrani Sitija. Isto pravilo imate i na turnirima za odvojene mečeve. U prvom kolu imate turnir za utakmicu Barnlija i Mančester sitija kao i za mečeve Njukasl – Aston Vila i Čelsi – Liverpul. Budžet vam je na primer 72 miliona, takođe imate „Stacking penalty“ i pomenuti „Safety net“.

foto: screenshot
foto: screenshot

Star Pick turnir

Star pick turnir je turnir gde birate samo jednog igrača iz bilo koje od ponuđenih ekipa. Primera radi za prvo kolo imate na raspolaganju igrače sa mečeva ARS – NFO, EVE-FUL, BOU – WHU, SHU-CRY, BGH-LUT i NEW – AVL. Poenta je izabrati igrača koji će najviše bodova doneti na ovih šest utakmica. Budžet je neograničen!

foto: screenshot

Man of the Match turnir

Ovde birate po jedno igrača sa svake ponuđene utakmice u kolu. Primera radi, za Man of the Match turnir u prvom kolu su vam ponuđene sve utakmice osim Barnli-Mančester Siti. Sa svih ostalih devet mečeva birate po jednog igrača za kog mislite da će doneti najviše bodova na meču. Budžet vam je 87 miliona. Postoje tri MOTM turnira. Najjefitniji ulaz 138 dinara a najskuplji 6.900 dinara. Razlikuje se naravno nagradni fond kada su u pitanju ovi turniri.

foto: screenshot

BODOVANJE

Postoji neke razlike kada je u pitanju bodovanje za SokerBet fantazi i PL fantazi.

Sistem bodovanja:

IGRAČ ODIGRA 1 SEKUND – 1 BOD

IGRAČ ODIGRA 60 MINUTA – 1 BOD

VEZNI ILI NAPAD ODIGRA ČITAV MEČ OD STARTA – 1 BOD

GOLMANOVA ODBRANA – 0,5 BODOVA

GOLMAN ILI DEFANZIVAC KLIN ŠIT – 4 BODA

VEZNI KLIN ŠIT – 1 BOD

GOLMAN POSTIŽE GOL – 8 BODOVA

DEFANZIVAC POSTIŽE GOL – 6 BODOVA

VEZNI POSTIŽE GOL – 5 BODOVA

NAPADAČ POSTIŽE GOL – 4 BODA

ASISTENCIJA ILI FANTAZI ASISTENCIJA – 3 BODA

AUTOGOL – MINUS 2 BODA

NAPRAVLJEN PENAL – MINUS 2 BODA

NAPRAVLJEN SLOBODAN UDARAC IZ KOG DIREKTNO PADNE GOL – MINUS 2 BODA

PROMAŠEN PENAL – MINUS 2 BODA

GOLMAN BRANI PENAL – 5 BODOVA

ŽUTI KARTON – MINUS 1 BOD

ŠUT U OKVRI DEFANZIVCA ILI VEZNOG – 0,6 BODOVA

ŠUT U OKVIR NAPADAČA – 0,4 BODA

ŠUT U OKVRI GOLMANA – 1 BOD

IGRAČEVA EKIPA POBEDI TOKOM NJEGOVOG PERIODA NA TERENU – 0,3 BODA*

IGRAČEVA EKIPA IZGUBI TOKOM NJEGOVOG PERIODA NA TERENU – MINUS 0,3 BODA*

DEFANZIVAC ILI GOLMAN PRIMI DVA GOLA – MINUS 1 BOD

*Od trenutka kada igrač uđe u igru računa se njegov period na terenu. Primeri:

Haland startuje i Siti u 45. minutu vodi 1:0, Haland izlazi i dobija 0,3 boda jer je njegova ekipa pobedila tokom njegovog perioda na terenu.

Haland ulazi sa klupe u 60. minutu njegova ekipa gubi 1:0 ali se utakmica završava 1:1, Haland dobija 0,3 boda jer je njegova ekipa pobedila tokom njegovog perioda na terenu.

Haland startuje i u 55. minutu izlazi, a njegova ekipa gubi 0:1, Halandu se oduzima 0,3 boda jer je njegova ekipa izgubila tokom njegovog perioda na terenu.

Haland ulazi u igru u 60. minutu pri vođstvu Sitija 3:0, meč se završava 3:1, Halandu se oduzima 0,3 boda jer je njegova ekipa izgubila tokom njegovog perioda na terenu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here