Savršen transfer ili bacanje para na “staklenog” napadača?

0
343
Foto: www.bundesliga.com

Bilo je svima jasno na početku sezone da će leto 2022. godine biti presudno za transfer Erlinga Halanda. Norveški golgeter će biti dostupan za “samo” 75 miliona evra (63 miliona funti).

Međutim, biće to mnogo više novca. Ako izuzmemo Halandovu platu, tata Alf Inge i agent Mino Rajola takođe traže svoj deo kolača. Rajola traži 40 miliona evra, dok je bivši igrač Mančester Sitija nešto skromniji i traži 10 manje.

Već tu je jasno da će klub koji bude hteo Halanda morati da izdvoji preko 150 miliona za njega. Upravo iz tih razloga, gotovo svi klubovi su odustali. Osim jednog. Mančester Sitija. “Građani” imaju tu platežnu moć i njima sigurno nije problem da ispune sve te zahteve. Ipak, to povlači ključno pitanje. Da li bi Erling Haland bio savršen transfer za klub sa Etihada ili bacanje para na “staklenog” igrača?

MANČESTER SITI – BRAJTON 1-1&3+ (2.25)

Naime, ove sezone, Erling je često imao problema sa povredama. Pojavile su se informacije kako je zamolio klub da njegovi medicinski rezultati ne budu objavljivani. Veruje se da bi zbog toga mogao da mu propadne transfer što on ne želi. Zapravo da li to ne žele Alf Inge i Rajola ili sam Erling, to ne znamo.

Ono što znamo, jeste da je isplivala gomila informacija vezanih za povrede Norvežanina. Napadač je u januaru odbio da odradi skener koji se inače radi nakon povrede. O tome je čak i javno pričao Mark Roze, trener Dortmunda.

To morate da rešite sa igračem. Da li hoćeš da snimiš? Da li nećeš da snimiš? Ne možemo da ga uguramo unutra ako on to ne želi – rekao je Roze tada.

Nemački trener je kasnije i dodao kako se Haland skroz profesionalno brine o svojoj povredi zgloba ali je to više izgledalo kao pokušaj da se odbrani igrač od medija.

Otkriveno je takođe i kako Erling uzima pilule protiv bolova kako bi mogao da igra mečeve. Nemački mediji veruju kako je to opasna stvar i kako bi baš to moglo da mu ugrozi transfer takođe. Navodi se kako napadač ima problema sa mišićima i da je to glavni razlog čestih povreda.

Nepotrebno je reći da nijedan klub ne želi da potroši pomenute sume novca na igrača koji se često povređuje. Makar to bio i Siti koji ima para za “bacanje”. Videćemo hoće li klub sa Etihada rizikovati sa Halandom. Kada je zdrav, Erling je jedan od najboljih napadača Evrope a upravo tog zdravog Erlinga, “građani” žele u svom napadu naredne sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here