Sautend se raspada, navijači besne: Zaključali stadion i gađali igrače jajima!

0
1505
sautend junajted
Photo: Twitter/SUFCRootsHall

Katastrofalna sezona za engleskog četvrtoligaša.

Delovalo je da su ugledali svetlo na kraju tunela pre nekoliko nedelja kada je objavljeno da su izmirili sva dugovanja prema kreditorima i da bi to mogla biti dobra podloga da se krene napred. Ali, izgleda da će taj put biti baš dugačak i bolan.

Sautend Junajted je prošle godine ispao iz Lige 1 kao jedan od najgorih klubova koji su se takmičili u trećem engleskom rangu. Sezonu su završili sa samo četiri pobede i 19 osvojenih poena. Bruka na terenu nastavila se i ove sezone. Mark Moleslej je tokom leta napustio Vejmut i preuzeo Sautend, u nadi da će stabilizovati ekipu i doneti im bar malo bolje rezultate.


Altrincham – Solihull Moors 3+ – Golovi na Mos Lejnu!


Međutim, tim u kojem ništa ne funkcioniše, koji je bio pod transfer embargom (još uvek je) i koji ima veoma limitiranu grupu igrača, ni Jirgen Klop i Pep Gvardiola zajedničkim snagama ne bi mogli da srede.

Sautend posle 11 utakmica nema pobedu, ima samo dva remija i sa dva osvojena boda ubedljivo je zakucan za poslednje mesto na tabeli. Vezali su osam poraza u svim takmičenjima i nisu pobedili na poslednjih 16 utakmica. Ispali su iz FA kupa od petoligaša Boram Vuda u subotu, a nova bruka usledila je sinoć.

U EFL Trofeju Sautend Junajted doživeo je pravi debakl od lokalnog rivala Kolčestera sa 6:1!

Navijači Sautenda bili su besni posle tog rezultata. Jednostavno ne žele više da gledaju kako se njihov klub bruka. Pošto se trenutno igra bez publike zbog korona virusa, okupili su se ispred Ruts Hola (stadiona Sautend Junajteda) gde su čekali klupski autobus. Zaključali su kapiju na stadionu i nisu dozvolili autobusu da uđe na parking, nakon čega su gađali osoblje kluba i igrače jajima. Pre nekoliko nedelja organizovali su proteste ispred stadiona, pre utakmice sa Morkambom, i možda za igrače Sautenda i nije toliko loše što se utakmice trenutno igraju bez publike, jer ne bi imali toplu dobrodošlicu subotom popodne.

Mark Moleslej se izvinjavao posle poraza. Bio je primoran da rotira, jer po njegovim rečima, subotnja utakmica sa Volsolom je prioritet. Nju ne smeju da izgube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here