U moru loših vesti stigla je i jedna dobra: Sautend izmirio dug prema kreditorima

0
680
sautend junajted
Photo: Twitter/SUFCRootsHall

Ništa nije dobro u Sautend Junajtedu u ovom trenutku.

Transfer embargo čitavog leta. Start sezone bez pobede posle devet kola i sedam poraza u njima. Protesti navijača protiv uprave. Povrede bitnih igrača. Dug prema kreditorima… ako ste se zapitali: koja ekipa je u najvećem haosu u prve četiri engleske lige? Odgovor je – Sautend Junajted.

Mark Moleslej je ovog leta odlučio da napusti Vejmut sa kim je iz sedme lige stigao do pete i otisne se malo dalje na istok u, ne tako daleki, Sautend. Da li mu je predstavljeno realno stanje kluba ili je on zbog ukazane prilike da radi u profesionalnom klubu u Fudbalskoj ligi posao prihvatio i pored saznanja u kakvom su stanju, to samo on zna. Ali posao koji on ima je daleko najteži u ovom trenutku.


Bornmut – Bristol Siti – 3+ – Golovi na jugu Engleske!


Sautend ima slab igrački kadar. Većinu rustera čine mladi igrači. Pod transfer embargom proveli su veći deo leta. Pojačanja je bilo malo, a i ne radi se on nekim previše poznatim facama engleskog fudbala. Sem možda Alana Mekormaka.

I pored toga što se utakmice igraju bez prisustva navijača, simpatizeri klub organizovali su proteste protiv vlasnika Rona Martina. Nekoliko puta bili su na sudu zbog duga koji iznosi 500,000 funti i smešila im se budućnost Maklsfilda.

Koliko Molslej ima težak posao govori i situacija da su posle devet utakmica poslednji na tabeli Lige 2 sa samo dva boda i čak sedam poraza. Veliki broj fudbalera je povređen. Novih pojačanja Simona Akinole i Alana Mekormaka još nema na terenu, kao ni Džordana Grina, a poslednja loša vest u nizu je povreda levog beka Nejtana Ralfa. Ralf je standardan član prve postave, ali je na poslednjem meču povredio ligamente zbog kojih će morati na operaciju i za njega je sezona završena.

Ipak, u moru svih tih loših dešavanja, ovog jutra usledile su neke lepe vesti. Objavljeno je da je Sautend Junajted izmirio dug prema kreditorima u visini od pola miliona funti, konkretno 493,991 funtu! Tako da im ne preti scenario Maklsfild Tauna.

Bar jedna lepa vest za navijače ovog kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here