Granitna odbrana Sanderlenda

0
1753
sanderlend igrači
Photo: Twitter/SunderlandAFC

U Premijer ligi Vila je primila samo dva gola, u Čempioinšipu Paunovićev Reding i Ivićev Votford samo po jednom su vadili loptu iz svojih mreža, u Ligi 2 nemamo toliko čvrste odbrane na startu sezone, dok su najbolje odbrane u Nacionalnoj ligi Hartlpul, Solihal Murs i Saton sa po dva primljena gola.

Trećeligaš Sanderlend samo jednom je kapitulirao ove sezone, isti broj puta kao Reding i Votford, po čemu je njihova odbrana jedna od boljih u prvih pet rangova na startu sezone.

Ali ono što je interesantno za Crne mačke – jedini su tim koji nije primio gol iz igre!

stadion svetlosti
Photo: Twitter/SunderlandAFC

Golman Sanderlenda Li Bardž primio je samo jedan gol i to u prvom kolu protiv Bristol Roversa sa penala. Od tada tim sa severa Engleske vezao je pet utakmica i preko 400 minuta bez primljenog gola.

Ekipa Fila Parkinsona dobro se branila i u prošlom prvenstvu. U trenutku prekida zbog korona virusa, primili su samo 32 gola i bili su druga najbolja odbrana lige posle Koventrijeve koja je dozvolila dva manje.

Šefild V – Brentford 3+ – Golovi na Hilsboru!

Impresivno deluje statistika bivšeg premijerligaša na poslednjih nekoliko mečeva. Protiv Krua sinoć dozvolili su rivalu samo četiri udarca (jedan u okvir gola), Svindonu u subotu dopustili su osam šuteva (takođe samo jedan u okvir gola). Čarlton je pre nedelju dana završio meč sa četiri šuta na gol i NULA u okvir Bardžovog gola! Da sumiramo: na poslednja tri meča – dozvolili su rivalima 16 šuteva na gol i samo dva u okvir gola!

Fil Parkinson se svakog vikenda susreće sa problemima u odbrani, ali njegov tim defanzivno igra odlično. Protiv Čarltona je isključen Tom Flanagan i nije ga bilo za poslednja dva meča, Džordan Vilis se povredio protiv Svindona i nije igrao sinoć, te su Konor Meklohlin i Luk O’Nil, koji su više spoljni igrači, igrali štopere i to je opet delovalo odlično.

Pre Sanderlendom je veliki test protiv Portsmuta u subotu, nakon čega slede Ročdejl i Džilingem. Možda je ovo ona sezona kada će konačno pobeći iz Lige 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here