Sanderlend je u haosu, ali svi žele na njihovu klupu

0
725
stadion svetlosti
Foto: Twitter/@SunderlandAFC

Upravi Sandelenda, konkretno ljudima koji donose odluku o novom menadžeru, neće biti teško da izaberu naslednika Fila Parkinsona. Na njima je samo da odaberu pravo rešenje.

Sanderlend je poslednje tri godine zarobljen u Ligi 1. U dokumentarcu “Sunderland till i die” najbolje smo se uverili koliko ništa ne funkcioniše u ovoj ekipi sa severa Engleske. Menjaju se uprave. Manjaju se menadžeri. Igrači odlaze i dolaze kao na traci. A rezultata nema nigde.


Sunderland – Burton 1 – Crne mačke i bez menadžera moraju do pobede!


U prethodne dve kampanje Sanderlend je završavao na petom i osmom mestu, ali to, jednostavno, nije dovoljno. Nekadašnji premijerligaš imao je cilj da se u prvoj sezoni, ekspresno, vrati u Čempionšip, ali su ostali zarobljeni tri sezone u trećeligaškom društvu.

Delovalo je da dolaskom Stjuarta Donalda stvari kreću na bolje, ali ipak nisu. Donald je otišao. Traže se novi vlasnici. Kao i novi menadžer.

Kandidata ima mnogo. Svi u Sanderlendu vide odličnu priliku. Potencijal kluba je veliki i kada se premosti Liga 1, biće dosta lakše u Čempionšipu bez seleri kepa.

Parkinson je smenjen u nedelju i u poslednja dva dana sve veći broj kandidata ističe želju da preuzme klub. Gustavo Pojet je jedan od njih. Napustio je Crne mačke 2015, ali je nedavno u jednom podkastu izjavio da bi želeo ponovo da se vrati. Poslednji u nizu, koji je pokazao interesovanje, je i Deni Kauli. Engleski menadžer bez posla je od jula kada je dobio otkaz u Hadersfildu. Na listi su i Pol Kuk, koji je bio favorit po kvotama, Najdžel Pirson, Li Džonson, Danijel Štendel i mnogi drugi.

Dobrih menadžera ima. Na upravi Sanderlenda je da izabere pravog.

Crveno-beli danas dočekuju Barton, a ekipu privremeno vodi trener prvog tima Endrju Tejlor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here