Samo jedna ekipa u PL nije dovela (još uvek) niti jedno pojačanje ovog leta

0
232
Foto: www.lcfc.com

Transfer pijaca u Engleskoj se uveliko zakuvala, gotovo svi klubovi su veoma aktivni i pažljivo biraju pojačanja za narednu sezonu. Bilo je velikih transfera, poput Halanda, Nunjeza ili Sterlinga, definitivno će ih biti još. Međutim, od svih ekipa koje se takmiče u PL, samo jedna još uvek nije dovela pojačanje ovog leta – Lester Siti.

Nije kao da “Lisicama” nije potrebno da malo osveže i unaprede svoj igrački kadar, tačnije, da ga obogate nekim dodatnim kvalitetom. Činjenica je da su prošle sezone daleko podbacili, završivši sezonu na tek na osmoj poziciji na tabeli. Još više zabrinjava podatak podjednako bili udaljeni od mesta broj pet, kao i od Barnlija, koji je završio u Čempionšipu (kao 18. tim lige).

Da stvar bude još gora, o potencijalnim pojačanjima i novim imenima na King Pauer stadionu gotovo da se i ne priča, ali se zato glasno govori o mogućim odlascima. Juri Tilemans već danima, makar po naslovima u medijima, oblači dres Arsenala/Junajteda, a isto se do pre nekoliko nedelja pričalo i za Medisona.

Da li se u Lesteru uzdaju u to da sadašnji igrački kadar iznese čitavu sezonu i obezbedi minimum igranje u Evropi? To je zaista rizično i veoma teško izvodljivo, ali svi očekuju da se uskoro Brendan Rodžers i “kompanija” probude, te počnu sa dovođenjem fudbalera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here