Težak posao za Paunovića i Ivića

0
560
brentford stadion
Photo: Twitter/ReadingFC

Srpski menadžeri jure nove bodove u Čempionšipu.

Pred Redingom je izuzetno težak posao. Ekipa Veljka Paunovića gostuje Brentfordu, jednom od konkurenata za sam vrh tabele. Brentford je u seriji od 12 utakmica bez poraza, ali su ih neki remiji, gde su mogli i do tri  boda, sprečili da budu lideri.

I pored ove dobre serije, deluje da Brentford, koji je znatno oslabljen prodajama Saida Benrahme i Olija Votkinsa, igra bar za 30% slabije nego prošle sezone i da tu ima još uvek prostora za napredak. Ajvan Toni igra u strašnoj formi i glavno je oružje Tomasa Franka. 24-godišnjak je postigao 16 golova, šest u poslednjih sedam utakmica.

Problem Brentforda u dosadašnjem delu prvenstva, su igre na domaćem terenu, gde imaju čak pet remija i poraz u devet utakmica.

Veljko Paunović je potvrdio da nema novih povreda, ali niko od povređenih igrača se nije oporavio za ovo teško gostovanje. To praktično znači da će Reding ponovo igrati bez napadača, jer su i Lukas Žoao i Jaku Meite van stroja.

Vladimir Ivić, sa druge strane, u istom terminu od 16 časova gostuje bivšem premijerligašu Hadersfildu. Karlos Korberan je sredio Jorkširce i doveo ih do sredine tabele. Igraju daleko iznad očekivanja, jer su mnogo igrača prodali tokom leta. I to važnih igrača. Ali je Korberan vratio u život neke koji prošle godine nisu bili u prvom planu.


Huddersfield – Watford 2 – Ivić ide po nova tri boda!


Problem za Hadersfild je u povredi najboljeg strelca Džoša Korome, koji će biti van terena do marta. Koroma igra fudbal karijere i posle njegove povrede Hadersfild nije postigao gol na poslednje dve utakmice. Ivić igra veoma oprezno na gostovanjima. Njegova gol-razlika 4:4 na devet utakmica govori o tome. Votford nije primio gol na poslednja tri gostovanja. Igra se tvrdo i oprezno i obično jedan gol reši pobednika.

tabela čempionšip
Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here