Razlaz u Birmingemu – rekordan broj otpuštenih igrača

0
270
Foto: Twitter/@BCFC

Fudbalski klub Birmingem Siti imao je veoma razočaravajuću sezonu, 20. mesto na tabeli Čempionšipa, uz ozbiljne kadrovske probleme koji su se često javljali, i to baš kada je najmanje potrebno.

Sada, kada se polako planiraju dalje aktivnosti i formira koncept koji će se slediti u predstojećoj sezoni, pred upravom Birmingema nalazi se jako težak zadatak. Naime, klub se odlučio na tzv. “čistku”, čak osmorica igrača su napustila klub. Većini ugovor ističe kroz nekoliko dana, nakon čega će i zvanično ostati bez kluba. Među pomenutom osmoricom je i Kristijan Pedersen, jedna od najvećih zvezdi ove ekipe. U odabranom društvu su još i Zohore, Masampu, Bela, Metjuz, Soldevila, Tomson-Somers, odnosno Truman.

Da stvar ne bude baš toliko crna, pojedini fudbaleri su dobili produžetak ugovora, ali je takvih mnogo manje. Sprema se potpuna reforma u Birmingemu, naredne sezone će opstanak u Čempionšipu verovatno biti jedini pravi izazov za ovu ekipu. Otpustiti osmoricu igrača svakako nije mala stvar, skratiće se igrački kadar, definitivno će morati da se potraže određena pojačanja, ukoliko klub uopšte ima bilo kakve ambicije da opstane u drugom rangu. U suprotnom, Liga 1 je tu i čeka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here