Proterani iz Sitija, vraća se u crveni deo Mančestera! Četvrto pojačanje stiže u minut do 12?

0
119

Mančester Junajted je kompletirao dva vrhunska i najpotrebnija pojačanja, ali će do kraja prelaznog roka pokušati da dovede još jedno.

Pouzdani izvori prenose da su i Junajted i Kiran Tripije optimisti po pitanju dogovora do kraja prelaznog roka.

Iskusni 30-godišnji desni bek ušao je u poslednju godinu ugovora sa Atletiko Madridom i to je razlog zbog kog svi veruju da će španski šampion popustiti pre 31. avgusta.

Početkom letnje pijace Atletiko je za Tripijea tražio čak 40 miliona evra, što je previsoka cena, pa se Junajted privremeno povukao. Analitičari transfer pijace uveravaju da je Junajted odlučan i da će samo sačekati sam kraj prelaznog roka, da će usput i sam igrač izvršiti pritisak da se vrati u Mančester.

Izvori bliski i igraču veruju da će se Tripije vratiti u svoj grad, malo ko zna da je on dete Mančester Sitija, u kom nikada nije dobio pravu šansu pa je morao na pozajmice u Barnli, koji ga je potom i otkupio, a potom prodao leta 2015. za pet miliona evra.

Tripije se kod Maurisija Poketina profilisao kao jedan od najubojitijih ofanzivnih desnih bekova, zbog čega ga upravo sada želi i Ole Gunar Solskjer.

Aron Van-Bisaka je prvi izbor, ali je nedovoljno dobar u ofanzivnim zadacima. Takođe, dolaskom Tripijea, spekuliše se da bi mogli da igraju i obojica, ali u formaciji 3-5-2, gde bi Van-Bisaka bio desni štoper, a Tripije desni ving bek.

U tom slučaju, Junajted bi mogao maksimalno da iskoristi svoj neverovatni potencijal u napadima po krilima, sa Šoom i Rašfordom po levoj, odnosno Tripijeom i Sančom po desnom boku.

Naravno, niko ne očekuje da Solskjer igra tako u svim utakmicama, ali je važno da može da se prilagodi svakom rivalu i da Junajted konačno krene da dominira protiv svakog protivnika.

Sančo, Varan i Tripije, uz Toma Hitona, koga ne treba zaboraviti kao treće dosadašanje pojačanje, zvuči zaista kao savršen prelazni rok za Mančester Junajted…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here