“Prljavi Lids 2.0”? Ekipa Džesija Marša na pragu negativnog rekorda

0
393
Foto: Twitter/@premierleague

Pre nešto više od 40 godina, svi su bili svesni kakav stil fudbala je gajio Lids. Uostalom, sam nadimak “prljavi Lids” vam govori o tome kako je igrao klub sa Eland Rouda.

Izgleda da bi taj nadimak polako mogao da se vrati u pogon jer je Jorkširski klub na pragu negativnog rekorda.

Na meču protiv Arsenala, ekipa Džesija Marša je zaradila 95. žuti karton u sezoni i tako oborila rekord koji je do sada držao Sanderlend. “Crne mačke” su u sezoni 2014/15 dobile 94 javne opomene. Lids je na tom meču takođe dobio i crveni karton nakon reakcije VAR sobe. Luk Ejling je prvo dobio žuti karton koji je pretvoren u crveni.

Utakmica sa Čelsijem nije donela velike promene. Još jedan žuti karton i još jedan crveni. Danijel Džejms je poprilično nesmotreno startovao nad Kovačićem i glavni sudija nije imao drugog izbora nego da ga isključi.

LIDS – BRAJTON ug 3+ (1.87)

Kako trenutno stoje na brojci od 97 javnih opomena, “prljavi Lids” bi mogao da uradi nešto što nijednoj ekipi do sada nije pošlo za rukom. Niko nikada nije dobio 100 žutih kartona u sezoni!

Klubu sa Eland Rouda su ostale još dve utakmice do kraja i velika je šansa da će probiti trocifren broj kartona.

Tim Džesija Marša prvo očekuje meč sa Brajtonom na Eland Roudu a zatim u poslednjem kolu gostovanje u Londonu ekipi Brentforda.

Ako žele da ostanu u ligi, dve pobede bi im gotovo izvesno garantovale to. Uz, naravno, kiks ostalih timova koji se takođe bore za opstanak. Ipak, najveći problem je što konkurenti za opstanak, Everton i Barnli imaju po meč manje od jorkširskog kluba kao i bolju gol razliku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here