Priča vikenda: Ko menja sudiju kada nema navijača na stadionu? Skaut rivalskog kluba!

0
953
telford junajted stadion
Photo: Twitter/FootieNick

Jedna, zaista, neverovatna priča dolazi iz Telforda.

Utakmica šeste lige između AFC Telford Junajteda i Gajzlija sve do poluvremena bila je sasvim obična. Nije bilo golova, sa po nekom šansom na obe strane. Ipak, na poluvremenu dogodilo se nešto interesantno.

Krajem prvog dela, glavni sudija Liam Maršal se povredio i nije mogao da nastavi sa suđenjem. Pištaljku je preuzeo pomoćnik Mark Rajder, a onda je bilo potrebno naći nekog ko će zameniti pomoćnog sudiju.

U normalnim okolnostima, pre korone, obično bi neki navijač sa tribine, koji je kvalifikovan za sudiju, pomogao. Što se milion puta dešavalo u nižim ligama. Ali, šta raditi sada? Tribine su prazne, nema navijača, samim tim nema ni ko da uskoči i pomogne.

Na stadionu je bio klupski sekretar ligaškog rivala Sautporta Džejms Tedford, koji je došao da skautira i jedne i druge. Prvenstveno goste, protiv kojih Sautport igra za dva kola. On je jedini bio kvalifikovan da preuzme zastavicu i obavi posao pomoćnog sudije za drugo poluvreme!

I tako je Džejms Tedford, klupski sekretar Sautporta, sudio drugo poluvreme ligaškim rivalima svog kluba, i to – u klupskoj opremi Sautporta.

Telford je slavio sa 2:0.

Čari nižih liga!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here