Preston čeka pobedu na Dipdejlu pola veka

0
727
dipdejl
Photo: Twitter/pnefc

Aleks Nil ugostiće večeras Nila Vornoka na Dipdejlu.

Preston i Midlzbro možda u novijoj istoriji imaju više međusobnih duela, ali tokom, 80-ih, 90-ih i 2000-ih to nije bio slučaj. Tada su se susretali samo u kup takmičenjima. Istorija njihovih međusobnih duela trajala je do sredine 70-ih, pa je nastavljena krajem prethodne decenije. U periodu kada nije bilo ligaških duela Boro je bio u elitnom rangu, sa po nekom sezonom u drugoj ligi, dok je Preston, sa druge strane, veći deo tog perioda provodio u trećem i četvrtom rangu.

Pre deset godina našli su se u Čempionšipu i često su odmeravali snage u ligaškim duelima. Midlzbro je taj koji se može pohvaliti boljim skorom. Od 1987. godine, i utakmice FA kupa, Preston je samo jednom pobedio Midlzbro i to u martu prošle godine. Jedna pobeda u poslednjih 16 utakmica. Poslednje dve pobede Prestona bile su na gostovanju svom rivalu, a pred večerašnji duel na Dipdejlu, interesantan je podatak da Preston skoro pola veka nije slavio protiv Midlzbroa na Dipdejlu!


Preston North End – Middlesbrough – 1&0-3 – Tradicija se ruši večeras!


Poslednji put kada su to uradili, pobeda je donosila dva poena, i to se desilo u aprilu 1972. godine. Nil Vornok je tada imao 23 godine i igrao je u Hartlpul Junajtedu.

Boro je na tabeli četiri mesta iznad Prestona, sa četiri boda prednosti. Međutim, gostovanja na Dipdejlu ove sezone nisu kao pre. Izgleda da je nedostatak navijača napravio veliki problem timu iz Lankašira. Pisali smo nedavno na koji način su pokušali da vrate navijače, a njih neće biti ni večeras, jer je u Prestonu loša situacija sa korona virusom. Na svom terenu ekipa Aleksa Nila ima samo četiri osvojena boda iz osam utakmica i jedan je od gorih domaćina liga.

Večeras će biti bez povređenih Patrika Bauera i Bena Pirsona, o čemu smo pisali proteklih dana, dok će Midlzbro, koji i pored ne tako sjajne ekipe ove sezone beleži sasvim korektne rezultate, biti bez desnog beka Anfrija Dijkstila.

Da li se ruši tradicija na Dipdejlu?

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here