Klubovi glasali protiv pet izmena

0
571
premijer liga logo
Photo: Twitter/premierleague

Ništa od želja Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole.

Nemac i Španac bili su najglasniji povodom uvođenja pet izmena na mečevima Premijer lige, a u poslednje vreme njih dvojica ne koriste nijednu. Gvardiola je nedavno protiv Fulama meč završio bez ijedne izvršene izmene, dok je Klop to uradio sinoć protiv Totenhema.

Po informacijama sa Ostrva, od promene pravila i uvođenja još dve dodatne izmene neće biti ništa. Na poslednjem sastanku između klubova, 10 njih je bilo za, dok je isto toliko bilo protiv uvođenja pet izmena. Poznato je, da bi se neko novo pravilo u Premijer ligi usvojilo, odnos za i protiv mora biti bar 14-6 u korist tog pravila.

Ovo je treći sastanak od avgusta meseca na kojem većina glasa protiv uvođenja pet izmena. Svi klubovi iz top 6 Premijer lige bili su za uvođenje još dve izmene, dok su protiv bili pretežno klubovi iz drugog dela tabele.

Ipak, uvedene su dve promene. Premijer liga je dozvolila da umesto dosadašnjih sedam, klubovi na klupi imaju po devet izmena. Još jedna promena su izmene u slučaju povreda glave igrača. Svaki tim imaće pravo na dve takve izmene po meču, a ukoliko ih jedna ekipa izvrši, praktično i drugi tim će moći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here