Bez navijača u Mančesteru, Birmingemu, Njukaslu, Lidsu…

0
812
Šruzberi Taun
Photo: Twitter/shrewsweb

Pre nekoliko dana Vlada Engleske dozvolila je povratak navijača od 2. decembra, kada aktuelne mere prestanu da važe.

Navijačima će biti dozvoljeno prisustvo u ograničenom broju, a maksimalno će ih biti do 4,000 u oblastima gde je najpovoljnija epidemiološka situacija.


Tottenham Hotspur – Ludogorets 5+ – Gosti oslabljeni dolaze u London!


Nakon ove objave, navijači su sa nestrpljenjem čekali da Vlada donese odluku o tome koja regija je u kom nivou. Podsetimo, nivo 1 (Tier 1) je onaj sa najboljom epidemiološkom situacijom i klubovi iz ovog nivoa mogu da imaju 4,000 navijača na stadionu. Nivo 2 dozvoljava 2,000, dok one regije gde ima najviše zaraženih biće stavljene pod nivo 3 i još uvek neće biti dozvoljen povratak navijača.

Danas je potvrđeno da su Mančester, Birmingem, Njukasl, Lids, Hal, Notingem, Vulverhempton, Lankašir, Sanderlend, Hartlpul, Midlzbro, Blekpul, Zapadni Jorkšir, Južni Jorkšir, Derbi, Lester, Linkoln, Varvirkšir, Koventri, Bristol i Kent u trećem nivou i da će klubovi iz ovih regija morati još uvek da sačekaju na povratak navijača.

U drugom nivou se nalaze London (svi delovi), Liverpul, Kambrija, Severni Jorkšir, regije Hertforšir i Vorčesteršir u Zapadnom Midlensu, Norfolk i Safolk, kao i Eseks, Tarok, Sautend, Kembridžir, na istoku. Na jugozapadu Dorset, Bornmut, Glosteršir, Devon, Bat, Somerset.

U prvom, onom najboljem nivou, našle su se samo tri regije: Ostrvo Vajt, Ostrvo Sili i Kornvol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here