Posvećenost na vrhunskom nivou – samo u Engleskoj

0
499
Foto: www.cardiffcityfc.co.uk

Fudbaleri Kardifa su sinoć, u okviru zaostalog 39. kola Čempionšipa, poraženi od Midlzbroa na gostovanju – rezultat je bio 2:0. Uprkos tome što je klub ponovo u rezultatskoj krizi, a uz to je iza celokupnog kolektiva jedna, blago rečeno, loša sezona, sinoć smo na Riversajdu imali priliku da vidimo šta znači bezuslovno bodriti i voleti svoj klub.

VEST HEM – AJNTRAHT FRANKFURT 1 (2.00)

Dva grada udaljena su skoro četvorocifren broj kilometara, vožnja je trajala gotovo 10 sati, ali nekoliko desetina navijača Kardifa je sinoć pokazalo šta znači prava, istinska posvećenost. Ispratili su svoj tim na pretoposlednjem gostovanju ove sezone, iako rezultatski značaj za ekipu iz Velsa nije postojao. Kada na sve to dodamo činjenicu da je radni dan, te da ih očekuje povratak u svoju zemlju, uz isto toliko dugačak put, ovakav podvig je zaista vredan pažnje.

Neverovatna je ta kultura navijanja u Engleskoj, Kardif se nalazi baš blizu zone ispadanja, ekipa je imala sreće što ove godine imamo tri tima koja su baš ispod svakog nivoa, ali to nikako ne sprečava navijače da nastave sa pružanjem podrške ekipi. Potez za poštovanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here