Pirson rekao ono što svi mislimo već duže vreme

0
173
foto: bcfc.co.uk

Najdžel Pirson i Bristol Siti imaju poprilično čudan kriteriju suđenja na poslednja dva meča.

Na utakmici protiv Hal Sitija koju je njegova ekipa izgubila 2-1, “tigrovi” su dobili penal nakon veoma blagog kontakta. Ozan Tufan je pogodio sa bele tačke a Žan Majkl Seri je potvrdio pobedu Hala.

Nekoliko dana kasnije, na Pirsonovu i Bristolovu adresu stiglo je pismo izvinjenja od sudijske asocijacije. Najdžel je preneo kako je asocijacija napisala da je njegova ekipa oštećena za dva penala dok Hal nije trebalo do dobije jedanaesterac koji su dobili.

U utorak je Bristol Siti slavio sa 2-0 protiv Lutona ali je isključen Mark Sajks. Sa druge strane Luk Friman iz Lutona za isto ponašanje. Najdžel je izjavio kako ga brine nivo suđenja i da razmišlja da odustane od fudbala.

U modernoj igri, razumem crveni karton za Sajksa. Ipak, ono na šta imam da se požalim jeste činjenica da za isto ponašanje njihov igrač nije dobio isključenje. Moram da budem iskren sa vama, razmišljao sam o tome i prošle godine a i ove. Da se pokupim i napustim sport. Razlog nije činjenica koliko je plitka igra danas i kako me iritiraju neke stvari iz moderne igre već nivo suđenja. Što se mene lično tiče, suđenje je trenutno na najnižem nivou ikada – rekao je Pirson.

Englez je na Ešton Gejt stigao u februaru 2021. godine a nakon dobrih rezultata je već u maju dobio ugovor na tri godine. U prošloj sezoni je vodio Bristol do 17. mesta u Čempionšipu.

Da li je Pirson u pravu, pogledajte i sami. Deluje da njegov tim jeste oštećen protiv Hal Sitija, barem kada je u pitanju penal koji je dodeljen “tigrovima”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here