Oldam u sve većim problemima

0
160
Foto: www.oldhamathletic.co.uk

Fudbalski klub Oldam, trenutno 21. ekipa u Ligi 2, uspeo je da pobedi Stivenidž u prošlom kolu koje je odigrano za vikend, ali su ta tri boda i euforija brzo pale u drugi plan, s obzirom na to da je od EFL-a stigla nova kazna, odnosno restrikcija koja je zapravo samo nastavak onog što se već dogodilo ovom niželigašu.

Naime, zbog finansijske situacije prouzrokovane neregularnim potezom za vreme jednog od ranijih talasa pandemije kovida, klub sa Baunderija je stavljen pod tzv. transfer embargo, tačnije zabranu dovođenja igrača, ali prvenstveno ne u potpunosti. Šef stručnog štaba, Keit Krl, bio je ograničen na slobodne agente koji su mogli da pristignu u klub. Međutim, sada čak ni to više neće funkcionisati, jer će Oldamu biti potpuno zabranjeno dovođenje bilo kakvog pojačanja. Kao uzrok ove odluke, EFL je naveo da su čelnici Oldama ostali dužni da isplate određenu svotu novcima nekim drugim timovima, a taj dug nije izmiren na vreme.

Kratko je vladala dobra atmosfera unutar kluba, kluba čiji navijači svaku utakmicu protestuju protiv vlasnika Abdalaha, tražeći od biznismena da proda Oldam. Konačno su pristigli i neki rezultati na samom terenu, s obzirom na činjenicu da je u prethodnih pet susreta Oldam poražen samo jednom, upisavši uz to dve pobede i dva nerešena ishoda. Ipak, da iz ovog “sivila” ne izađu tako lako, pobrinuće se neki drugi faktori. Narednih mesec dana bi mogli da budu ključni za sve ljude koji su deo kluba, bilo kao igrači, članovi stručnog štaba ili rukovodioci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here