Posle sedam decenija u istom trenutku igralo se i na Medou Lejnu i Siti Graundu

0
738
medou lejn i siti graund
Photo: Twitter/desoldham

Stadioni Nots Kauntija i Notingem Foresta najbliži su u Engleskoj. Medou Lejn i Siti Graund deli 500 metara i reka Trent, koja protiče između njih.

Zbog velikog rivalstva i tenzije između navijača, nije moguće da oba tima igraju u istom danu svoje domaće utakmice, a kamoli u istom trenutku. To nije slučaj samo sa ova dva kluba iz Notingema, već u svakom drugom gradu u Engleskoj, pa i u Evropi. Ipak, kako je situacija zbog korona virusa dovela do toga da nema navijača, sinoć smo imali scenu koja nije bila viđenja punih sedam decenija!

Nots Kaunti i Notingem Forest, ne samo da su u istom danu igrali domaće utakmice, već i u istom terminu.


Liverpool – Tottenham Hotspur 0-2 – Murinjovski na Enfildu!


U 20.45 goreli su reflektori na Medou Lejnu gde je Nots Kaunti ugostio Stokport Kaunti u Nacionalnoj ligi. Preko puta reke Trent svetlost je bila i na Siti Graundu gde je Notingem Forest bio domaćin Šefild Venzdeju u okviru Čempionšipa.

Kako bismo saznali kada se ovako nešto poslednji put desilo, morali smo dobrano da kopamo po istoriji nižih liga i ova dva kluba. Poslednji put da su oba kluba igrala u istom danu desilo se 15. maja 1988. godine. Tada je Notingem Forest u “lanč tajm” terminu ugostio Luton u Prvoj diviziji, dok je u tradicionalnom terminu od 15 časova, Nots Kaunti bio domaćin Volsolu u plej-ofu Treće divizije.

Da bismo saznali kada su igrali u istom terminu, morali smo da se vratimo još više od 30 godina unazad.

26. novembra 1949. godine igrao se FA kup. Nots Kaunti i Notingem Forest žrebom su dobili domaće utakmice. Kaunti je tog popodneva ugostio Tilburi pred 28,854 navijača, dok je Forest igrao sa Bristol Sitijem pred 15,567 ljudi. To, takođe, pokazuje, koliko je drugačiji bio odnos u jačini i popularnosti klubova tada, nego što je to slučaj u poslednjih 40-50 godina.

Inače, oba tima su sinoć pobedila u svojim utakmicama.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here