Majkl Flin i Njuport pucaju od samopouzdanja: Želimo da oborimo rekorde

0
618
majkl flin
Photo: newport-county.co.uk

Njuport Kaunti je jedan od hitova na startu sezone. Ne samo u Ligi 2, već u prve četiri lige. U ovako ludoj sezoni mnogo je iznenađenja u svim ligama. Za lidere u sve četiri lige: Everton, Reding, Linkoln i Njuport, može se reći da su velika iznenađenja na startu, jer su sva četiri tima prošle sezone bila u drugom delu tabele.

Njuport Kaunti je u prošlom prvenstvu bio 14. u Ligi 2. Majkl Flin nije mnogo menjao ekipu ovog leta, što je za njega veoma karakteristično od kada je u klubu. Pojačanja u vidu mladih Skota Tvina, koji je došao iz Svindona i jedan je od najboljih igrača u klubu na startu sezone, i štoper Brendona Kupera, koji je došao iz Svonsija, pokazala su se kao fenomenalna.

Njuport – Kolčester 1 – Nova pobeda za Kaunti!

Velšani imaju najbolji start u Fudbalskoj ligi u istoriji. Posle osam utakmica imaju šest pobeda i 19 osvojenih poena. Imaju dva poena više od Kembridža i tri od Čeltenama i ekipa puca od samopouzdanja.

Pred Njuportom su dva domaća meča i Majkl Flin smatra da sa dve pobede u te dve utakmice mogu biti u stvarno dobroj poziciji.

Imali smo dobru nedelju u kojoj smo pokupili šest poena sa dva gostovanja i dve sačuvane mreže. To su ogromni rezultati. Ukoliko uspemo da tu gostujuću igru prenesemo na domaći teren i pobedimo obe utakmice, bićemo u dobroj poziciji.

Njuport je u subotu pobedio na gostovanju Bredfordu sa 0:3, što je zaista impresivan rezultat. Pre 10 godina bili su šestoligaši i posle velikog napretka poslednjih sedam godina u četvrtoligaši. Najbolji plasman u Ligi 2 im je sedmo mesto pretprošle sezone kada su izgubili u finalu plej-ofa. Flin želi da obori taj rekord.

Tek je start sezone. Imamo još mnogo da igramo. Punih 38 utakmica. Ne zanosim se previše rekordima, ali želim da oborim onaj što se tiče najboljeg plasmana u ligi.

U narednih par dana Njuport je domaćin Kolčester Junajtedu i Herogejtu i imaće dobru priliku da dodatno poveća svoj bodovni saldo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here