Njega nazivaju naslednikom Trenta Aleksander-Arnolda

0
377
Foto: Skrinšot

Kalvin Remzi, osamnaestogodišnji fudbaler škotskog Aberdina, veoma je brzo privukao pažnju ostrvskih medija, a mnogi su ga već usporedili na zvezdom Liverpula, Trentom Aleksander-Arnoldom.

Ako Škoti išta trenutno znaju, to je da proizvedu odlične bekove. Tirni, Robertson, pa sada i Remzi, o kojem se uveliko priča i naglašava da bi on mogao da bude Trentov naslednik. “Redsi” su ga uveliko skautirali, iako se Kalvin prošle sezone propisno namučio u prvenstvu sa svojim timom. Uprkos svim propratnim faktorima, na 22 nastupa je mladi fudbaler upisao jedan pogodak i čak pet asistencija.

Kruže priče da Liverpul sprema ponudu od oko četiri miliona funti, čime bi se nastavio trend dovođenja mladih i perspektivnih igrača, koji bi mogli da čine okosnicu tima u budućnosti (Karvaljo, Doak). Naravno da TAA neće izgubiti još dugo svoje mesto u startnih 11, ali bi Remzi svojim dolaskom mogao mnogo da nauči od njega. Pre svega, najveća sličnost pomenute dvojice je doprinos u ofanzivi, odnosno napadačkom polju. Kalvinu je jedno od najjačih oružja ubacivanje lopte iz tzv. desnog halfspejsa, kao i konstantna aktivnost/prisutnost na protivničkoj polovini.

On je u top5 igrača u Škotskoj po broju poslatih centaršuteva na jednom meču (6.3 po utakmici), Klop vidi mnogo prostora za napredak u njegovoj igri, te ne bi začudilo uopšte da ga tim sa Enfilda potpiše već kroz nekoliko dana. “Redsi” bi zaista mnogo dobili njegovim potpisom, ali isto toliko bi Aberdin izgubio. Kada vas nazivaju, već sa 18 godina, naslednikom jednog od trenutno (bez sumnje) najboljih bekova na svetu, doduše, ne bismo pogrešili kada bismo rekli i u istoriji ove igre, onda definitivno vide nešto posebno u vašim mogućnostima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here