Počinje Nacionalna liga, Vlada odobrila paket pomoći

0
630
trofej nacionalne lige
Photo: Twitter/TheVanaramaNL

Bilo je dileme da li će danas startovati peti rang, popularna Nacionalna liga, ali je juče potvrđeno da dileme neće biti i da će se utakmice odigrati kao što je planirano.

Petoligaši i šestoligaši još uvek nisu krenuli. Početak lige je odložen za oktobar, jer se tada očekivao povratak publike na stadione, ali kako do toga neće doći, klubovi nisu hteli da igraju, te je bilo upitno da li će startovati kao što je planirano.

Petoligaši i šestoligaši umnogome zavise od ulaznica i prodaja na dan meča, te su odbijali da počnu sezonu ako Vlada i Fudbalska asocijacija ne obezbede paket pomoći. Njega su uz dosta pregovora ipak dobili.

Vlada, liga i Fudbalska asocijacija odobrili su paket pomoći u visini od 10,000,000 funti koji će biti raspoređen u naredna tri meseca na 67 klubova. Ukoliko se do početka naredne godine publika još uvek ne bude vratila na stadione, u planu je novi paket pomoći.

Petoligaši svoje prvenstvo počinju danas, dok timovi iz šeste lige danas igraju drugu kvalifikacionu rundu FA kupu i novu sezonu počinju u ponedeljak.

U petom rangu ove sezone biće tim manje zbog izbacivanja Maklsfilda, pa umesto standardne 24 ekipe, biće 23 tima. Samo tri ispadaju iz lige. U prvom kolu Bromli je slobodan.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here