Nacionalna liga u ponedeljak donosi odluku o ostatku sezone

0
67
trofej nacionalne lige
Photo: Twitter/TheVanaramaNL

Situacija sa koronom mnogo je pogodila klubove u Nacionalnoj ligi.

U ovim rangovima nema bogatih sponzora, skupih televizijskih prava i marketinga. U Nacionalnoj ligi najveći prihod dobija se od prodatih ulaznica i svih ostalih stvari koje se kupuju na dan utakmice. Kako nema navijača, nema ni prihoda.

Veliki broj klubova iz petog i šestog ranga grca u dugovima i pozajmljuje novac kako bi bili u stanju da završe prvenstvo. Vlada je dala paket pomoći u oktobru, ali je on pokrio tromesečni period. Nedavno je izglasano da klubovi dobiju pomoć za period od januara do maja, ali da ona bude pozajmica i klubovi bi kasnije morali da je vraćaju. Predlog je glatko odbijen od strane svih klubova.

Peta liga se još uvek igra, ali zbog velikih odlaganja nije kompletirana ni polovina prvenstva, a kraj januara je. Neke ekipe imaju samo 14 odigranih utakmica (Dover Atletik), dok Altrinčam ima najviše – 20.

Šestoligaši su odbili da igraju dok ne dobiju finansijsku pomoć, te je u ta dva ranga na snagu stupila dvonedeljna pauza, dok se ne reši situacija.

Svi petoligaši i šestoligaši imaće odvojeno glasanje u ponedeljak, na kome će odlučiti šta će biti sa nastavkom sezone. Opcije koje će klubovi dobiti, nisu objavljene, ali jedna od njih će sigurno biti prekid šampionata i poništavanje sezone, dok se negde pominje da će jedna od opcija biti da se sezone prekine i nastavi u septembru.

Više informacija biće poznato tokom naredne nedelje.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here