Petoligaši i šestoligaši dele 10 miliona, podela izazvala dosta kontroverzi

0
680
trofej nacionalne lige
Photo: Twitter/TheVanaramaNL

Pre nekoliko nedelja objavljena je vest da je Vlada, u saradnji sa Fudbalskom asocijacijom i Nacionalnom ligom, obezbedila paket pomoći u visini od 10 miliona funti koji će petoligaši i šestoligaši podeliti u naredna tri meseca.

Danas je objavljeno kako će se ta raspodela odvijati.

Sedam klubova iz pete lige dobiće po 95,000 funti mesečno. To su: Česterfild, Hartlpul, Nots Kaunti, Stokport, Torki, Reksam i Jeovil. Svi ostali timovi u Nacionalnoj ligi, njih 16, dobiće po 84,000 funti.

Što se tiče šestoligaša, oni dobijaju znatno manje. Pet ekipa dobiće po 36,000 funti nedeljno – Čester, Dalič Hamlet, Hereford, Mejdstoun i Jork Siti. Svi ostali šestoligaši dobijaju po 30,000 funti.

Ovo je izazvalo dosta kontroverzi, jer neki klubovi Jorka, Čestera, Hereforda, Darlingtona, Daliča i Mejdstouna koji imaju preko 1,500 navijača po meču i dosta zavise od prihoda o karata, dobiće oko 100,000 funti, dok Boram Vud koji ima prosečnu posetu od jedva nešto preko 500 navijača imaće skoro dva i po puta veću sumu. Pritom Boram Vud najmanje zavisi od posete, a najviše od bogatih investitora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here