“Mentalna čudovišta su stigla u grad”

0
511
Foto: www.liverpoolfc.com

Fudbaleri Liverpula su se plasirali u finale Lige šampiona, gde će čekati boljeg iz današnjeg okršaja između Sitija i Real Madrida. “Redsi” su, u jednom momentu, bili blizu ispadanja, ali su se u drugom poluvremenu potpuno oporavili i ostvarili ogroman preokret.

Tim sa Enfilda je jedan snažan kolektiv, mnogo snažan, pre svega na psihičkom planu. Ući u drugo poluvreme na onakav način, ostaviti iza sebe rezultat i igru iz prvog dela, te potpuno preokrenuti tok meča, to ne može svaka ekipa, za to je potrebna ogromna snaga, u svakom mogućem smislu. Mediji ne prestaju ni jutro posle utakmice da bruje o fenomenalnom izdanju “Redsa” u drugih 45 minuta, a Jirgen Klop, šef stručnog štaba, imao je šta da kaže nakon okršaja.

VEČERAS DOBIJAMO DRUGOG FINALISTU – U OKTAGONBETU IMATE BROJNE SPECIJALE ZA MEČ!

Pre utakmice sam rekao momcima kako bih voleo da pročitam naslov u novinama: Mentalna čudovišta su stigla u grad. Nisam hteo da budemo percipirani kao ekipa koja je došla da odbrani rezultat, već naprotiv, kao tim koji juri. Povratak u drugom poluvremenu je bio nešto veoma specijalno. Posle pet stotina utakmica, koliko subjektivni osećaj govori da su momci odigrali, normalno je da vam se dogodi nešto ovako kao nama u prvih 45 minuta. Ali, način na koji smo mi reagovali u nastavku, to je nešto posebno. Pokušali smo u pauzi da se “pronađemo” i jasno ukažemo na to šta treba uraditi u nastavku. Veoma je teško ući u tri finala u jednoj sezoni, verovatno zato to do sada niko nije uspeo. Igramo protiv izuzetno jakih timova u tim finalima, ali daćemo sve od sebe i pokušati da ih osvojimo – rekao je Nemac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here