Mensfild gazi: Rekordni niz posle tri decenije!

0
58
mensfild taun
Photo: Twitter/mansfieldtownfc

Koliko je dobar potez uprave bio postavljenje Najdžela Klofa za menadžera.

Kada je Najdžel Klof došao u Mensfild početkom novembra, Stagsi su bili 22. na tabeli Lige 2 bez pobede posle 11 utakmica i sa samo sedam osvojenih bodova.

Dva i po meseca kasnije Mensfild već razmišlja o plasmanu u plej-of. Na 13 utakmica, koliko je vodio ekipu, Klaf je upisao sedam pobeda, četiri remija i samo dva poraza. Napredovali su za devet pozicija na tabeli Lige 2 i sada su 13. sa 32 osvojena poena. Plej-of, koji je u novembru bio nemoguća misija, sada je na dohvat ruke i udaljen je samo pet poena.


Mansfield – Bolton 1&D2+ – Stagsi gaze sve pred sobom


Impresivno deluje forma Mensfilda. Vezali su pet pobeda u prvenstvu, nešto što im nije pošlo za rukom skoro 30 godina. Poslednji put takav niz imali su u periodu septembar – oktobar 1991. godine. Najdžel Klof je u to vreme bio fudbaler Notingem Foresta.

Napadači Džordan Bouveri i Džejmi Rid nalaze se u nestvarnoj formi. Bouveri je postigao šest golova i dva namestio na poslednjih šest utakmica, dok se Rid upisao u strelce na poslednje dve utakmice.

Najdžel Klof se osvrnuo na preuzimanje Mensfilda.

Kada sam preuzeo klub, neko me je pitao: Zašto oni? Rekao sam: Zašto da ne? Ovo je odličan klub. Ima veliki potencijal i odlične vlasnike. Zašto ne bih prihvatio posao ovde? Ovo je novi izazov, uživamo u njemu i radujemo se budućnosti.

Večeras u goste dolazi Bolton Vonderers koji je bez pobede na poslednjih šest utakmica i koji cele sezone beleži rezultate ispod očekivanja.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here