Marin dobija veliku finansijsku injekciju: Utakmica sa Totenhemom na televiziji

0
646
marin stadion
Photo: Twitter/SpursOfficial

Osmoligaš bi od ovosezonskog učešća u FA kupu mogao da pokrije finansijske troškove za naredne dve-tri sezone.

FA kup je zlato za niželigaše. Velike premije posle svake pobede, mogućnost igranja na nekom od velikih stadiona, gde dobijate polovinu prihoda od prodatih ulaznica i, naravno, opcija da vaš meč bude prenošen na televiziji, daju mogućnost velike finansijske zarade. Niželigaši znaju da zarade i šestocifrene sume od jedne sezone u FA kupu i tako pokriju finansije za narednih par sezona.

Osmoligaš Marin dugo će pamtiti učešće u FA kupu ove sezone. Krenuli su iz preliminarne runde. Preskočili sedam prepreka i došli do treće runde. Na žrebu su imali sreću i dobili trenutnog lidera Premijer lige – Totenhem Hotspur.

Put do treće runde doneo im je za sada oko 150,000 funti, što od premija za pobedu, što od tv prenosa, a ta suma će biti još veća. BBC je objavio spisak utakmica trećeg kola koje će biti prenošene na televiziji i jedna od njih je ona koja se igra u Mersisajdu između Marina i Totenhema. To znači da će osmoligaš inkasirati još 75,000 funti od prenosa. Navijačima će biti dozvoljen ulazak na stadion, što će biti još jedan veliki prihod, tako da će Marin od ovogodišnjeg izleta u FA kupu sasvim fino zaraditi.

Pored Marina, utakmice još dva niželigaša biće na televiziji: utakmica šestoligaša Čorlija sa Derbijem, kao i duel petoligaša Stokporta sa Vest Hemom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here