Marin neće moći da ugosti Totenhem na svom stadionu?

0
733
marin stadion
Photo: Twitter/SpursOfficial

Osmoligaš Marin proživljava najbolje trenutke u svojoj istoriji.

Prošli su sedam rivala. Stigli su to treće runde FA kupa. I na žrebu dobili, ni manje ni više, Totenhem Hotspur.

Mali grad u Mersisajdu već sada je počeo sa pripremama za taj duel koji se igra za malo više od mesec dana. Međutim, postoji mogućnost da Roset Park neće biti u stanju da ugosti trenutnog lidera Premijer lige.

Roset Park, stadion Marina, ima kapacitet nešto malo više od 3,000 mesta i kako se oblast Merisajd nalazi u drugom nivou korona situacije, dozvoljeno im je da prime 2,000 navijača ili 50% kapaciteta. Što znači da, u ovom trenutku, oni mogu primiti 1,600 navijača. Ipak, kako je stadion mali, biće teško održati socijalnu distancu i time bi bio ugrožen protokol u borbi protiv širenja virusa.


AFC Wimbledon – Peterborough 3+ – Golovi u Londonu!


Ukoliko se situacija sa koronom ne poboljša, ili još gore, u međuvremenu se pogorša, sva je prilika da će Marin morati da nađe alternativno rešenje i da na nekom većem stadionu dočeka Sparse.

Zamena domaćinstva nije opcija, tako da su potencijalna rešenja stadion Liverpula, Enfild, koji je šest milja daleko, ili stadion Tranmer Roversa, Prenton Park koji je udaljen 10 milja. Gudison nije opcija, jer je Everton dobio domaći meč sa Roteramom u trećoj rundi.

Bila bi prava šteta ukoliko dođe do promene terena, jer bi, ne samo stadion, već i okolne kuće, terase, krovovi i drveća bila prepuna navijača. Što je naglasio i Nil Jang, menadžer Marina.

Možemo da pustimo oko 1,600 navijača, po trenutnom protokolu. To se, naravno, može promeniti dok dođe utakmica. Nadam se da ćemo igrati kod kuće. Videćemo šta će se dešavati. Ako moramo da promenimo stadion, promenićemo ga. Verovatno na nekom lokalnom terenu, nećemo menjati domaćinstvo. Ideja je da igramo na stadionu Marina. To bi bio pravi FA kup meč. Pobedili smo sedam utakmica, došli dovde, i ovo je naša nagrada. Ne možemo bolje o ovoga. Naš teren ima samo tri strane i sa svih strana su kuće. Ljudi mogu gledati utakmicu iz svoje dnevne sobe. Biće ih mnogo i na drveću. To je mali, zbijen stadion. Dobro će ugostiti Totenhem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here