Sinoć je bio igrač utakmice na Eland Roudu, a pre tri godine igrao je u osmoj ligi

0
716
maks kilman
Photo: Twitter/Wolves

Defanzivac Vulverhemptona ima veoma interesantan fudbalski put.

Mnogi su se možda zapitali ko je Maks Kilman kada su videli njegovo ime u startnih XI Nuna Espirita Santa. Većina je možda i pomislila “Ma neki klinac iz akademije”. Maks Kilman ima 23 godine i Vulverhempton ga je potpisao iz petoligaša Mejdenheda pre dve godine.

Vildstoun – Česterfild 3+ – Vildstoun ne zna drugačije!

Maks je u mlađim danima bio član Fulamove akademije, odakle je rano otpušten. U tom periodu gajio je velike simpatije prema futsalu i preko drugara u parku počeo je da ga trenira. U međuvremenu potpisao je ugovor sa petoligašem Mejdenhed Junajtedom, ali je uporedo nastavio i da igra futsal u klub Helvetika.

Na Jork Strit stadionu nije bio u planovima u prvoj sezoni već je bio pozajmljen osmoligašu Marlovu. Taj period bio je izuzetno težak za njega, jer nije lako za mladog igrača koji želi da ispuni snove i igra sa najboljima u Premijer ligi, da sa 17 ili 18 godina igra u osmom rangu.

Kilman, koji odlično priča ruski jezik s obzirom da su mu roditelji iz Rusije i Ukranije, je taj mentalno težak period, tokom kog je često sumnjao u svoje kvalitete, nekako prebrodio i već u narednoj sezoni ustalio se u startnu postavu Alena Devonšira u Mejdenhedu. Tada nije ni slutio da su se u tom periodu u pozadini dešavale stvari koje će u budućnosti promeniti njegov tok karijere.

maks kilman majdenhed
Photo: pitchero.com

Kako je bio dobar u futsalu, Kilman je postao član futsal reprezentacije Engleske. Tada glavni skaut u akademiji Vulverhemptona Met Hobs otišao je da pogleda utakmicu Nacionalnog futsal šampionata između Engleske i Velsa i Maks mu je zapao za oko. Hobs je saznao da igra za Mejdenhed i u narednom periodu često je bio na utakmicama engleskog petoligaša. Kilman je odigrao 39 utakmica u srcu odbrane Mejdenheda u sezoni 2017/18 i poslednjeg dana prelaznog roka 2018. godine potpisao je za Vulverhempton.

Postao je prvi igrač posle Krisa Smolinga koji je direktno iz ne ligaškog fudbala stigao u Premijer ligu i prvi koji je ujedno i internacionalni futsal igrač koji nastupa u najjačem rangu Engleske.

Prvu sezonu nakon potpisao proveo je u U23 timu, da bi premijerligaški debi imao 4. maja 2019. protiv Fulama. U prošloj sezoni sakupio je 11 nastupa kroz Liga kup, FA kup, Ligu Evrope i Premijer ligu, dok se ove sezone dva puta našao u timu Vukova – na poslednja dva meča protiv Fulama i Lidsa.

Juče je na Eland Roud upisao asistenciju Raulu Himenezu za pobedonosni gol i poneo priznanje za igrača utakmice.

Futsal je u međuvremenu stavio po strani i nije aktivan poslednje dve godine od kada je potpisao za Vulvse, ali i ovaj veliki fudbal mu za sada dobro ide.

Maks Kilman je još jedan igrač u nizu koji niže lige čini posebnim i daje veru svim igračima iz liga ispod Fudbalske, da mogu ostvariti svoje snove i jednog dana zaigrati među elitom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here