Liga se konačno oglasila – “najvažnije da se svako oseća bezbedno”

0
323
Foto: Twitter/@Everton

Premijer liga se konačno oglasila povodom masovnih ulazaka navijača fudbalskih klubova na teren, nakon isteka sudijskog zvižduka. Sve je počelo u mečevima koji su zatvarali sezonu, videli smo ružne scene na mečevima Port Vejla, a sve je dostiglo svoj vrhunac u meču između Evertona i Kristal Palasa.

“Karamele” su velikim preokretom obezbedile opstanak u eliti, koji su odlučili da proslave kao da je u pitanju osvajanje pehara namenjenog prvaku Engleske – navijači su doslovno okupirali teren, a došlo je i do ozbiljnih fizičkih sukoba. Čak je i Patrik Vijera, trener Palasa, imao konflikt sa jednim huliganom, koji nije bio niti malo naivan.

PL je konačno pustila zvaničnu izjavu, u kojoj najstrože osuđuje ono što se dogodilo na Gudisonu, ali i ostalim stadionima širom zemlje.

Najvažnije je da se svako oseća bezbedno na fudbalskom meču. Gledaocima treba jasno staviti do znanja da je zabranjeno ući na teren u bilo kom momentu utakmice. Ni pod kakvim okolnostima ne sme da se dozvoli da igrači, trener ili zvaničnici strahuju za svoju bezbednost – baš kao što bi navijači trebali da se osećaju sigurno na tribini. Kao dodatak, znatno je povećana količina pirotehnike i projektila na stadionu. To ne samo da je krivično delo, već može da prouzrokuje ozbiljne povrede drugima. Takvi incidenti moraju da prestanu i liga će već od sledeće sezone svima jasno staviti do znanja – PL u potpunosti podržava klubove i zabrane koje oni narede – to su reči koje su napisane u zvaničnom saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here