Lids ne staje – Novo pojačanje stiže iz Bajerna?

0
929
foto: twitter/@LUFC

Lids Junajted ne planira da im se ponovi prethodna sezona. Nakon što su u poslednjem kolu obezbedili ostanak u elitnom rangu, predsednik kluba je obećao navijačima da će podržati Džesija Marša i da će mu obezbediti konkurentan tim za narednu sezonu.

Klub sa Eland Rouda je već završio dva pojačanja. Novi igrači Lidsa će postati Brenden Aronson i Rasmus Kristensen iz Salzburga. Ipak, tu naravno nije kraj. Uprava vredno radi i naredno pojačanje bi moglo da dođe iz Minhenskog Bajerna!

U pitanju je vezni igrač Bavaraca, Mark Roka. Dvadesetpetogodišnjak je dobio zeleno svetlo da napusti redove šampiona Nemačke nakon što nije uspeo da se izbori za svoje mesto u timu u prethodne dve godine.

Direktor Lidsa, Viktor Orta i Marš veruju da bi se Španac ipak prilagodio Premijer ligi. Mediji prenose da bi Lids morao da izdvoji 10 miliona funti za njegov transfer.

Roka je pre Bajerna nastupao za Espanjol gde je odigrao preko 100 mečeva u La Ligi. Takođe je bio i deo španske U21 reprezentacije koja je bila šampion Evrope 2019. godine. U Minhenu se ipak nije snašao jer je za dve sezone odigrao samo 15 mečeva.

Za Marka je takođe zaintereosvan i Vest Hem ali se veruje da će se Dejvid Mojes ipak okrenuti drugim opcijama.

Iako ni Roka, ni Kristensen ni Aronson ne predstavljaju zvučna pojačanja, Lids radi dobar posao za sada. Najveći problem u sezoni za nama im je bila širina rostera. Definitivno je da su to uočili i Džesi Marš i uprava kluba i to je prvi problem koji rešavaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here