Lampard: Pred nama je još 18 bodova za koje treba da se borimo

0
475
Foto: www.evertonfc.com

Fudbalski klub Everton trenutno se nalazi u jednoj od najtežih situacija u modernoj istoriji kluba. Dozvolile su “Karamele” sebi da šest utakmica pre kraja šampionata “vise” u zoni ispadanja, sa dva boda manje od prve ekipe koja je na sigurnom. Svaka negativna reč kojom bi se aludiralo na to da Everton igra tragično ove sezone, bila bi blaga za nastupe koje pruža četa Frenka Lamparda.

KRISTAL PALAS – LIDS GG&3+ (2.18)

Ukoliko pogledamo raspored, timu sa Gudisona je ostalo da do kraja odigra još sa Čelsijem i Arsenalom, od timova iz top5. S druge strane, glavni konkurent Evertonu za opstanak, ekipa Barnlija, ima meč više ali i nešto lakši raspored do samog kraja, makar na papiru. Frenk Lampard ipak ne krije optimizam, te po svaku cenu pokušava da pronađe bilo šta pozitivno u igri svog tima.

Igrali smo dobro (protiv Liverpula). Bili smo disciplinovani i radili naporno, ukoliko izuzmemo posed, bila je to dobra utakmica. Imali smo nekoliko dobrih prilika, prvo poluvreme dobro, solidan početak drugog. Nismo postigli prvi pogodak na meču, što bi mnogo promenilo. Mo Salah je imao momenat inspiracije kod prvog gola. Trebalo je da bude penal za nas, ne pokušavam da stvorim bilo kakav konflikt ali da je Salah bio na istom mestu, bio bi penal. Čist faul. Moramo da nastavimo da igramo sa jasno definisanim stavom, da se borimo. Ne utiče stanje na tabeli psihički loše na tim, bitno je da se navijači i igrači ne utope u to “sivilo” i taj pesimizam. Stvari možda nisu išle kako smo očekivali danas, ali ostvarićemo rezultat sledeći put. Moramo da verujemo u sebe, biće negativnih priča, ali svaki meč ćemo dati maksimum. Imamo još 18 bodova koji su na raspolaganju, koje možemo da osvojimo – rekao je Lampard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here