Pol Kuk ima jasan cilj – direktna promocija

0
86
pol kuk
Photo: itfc.co.uk

Ipsvič Taun je početkom nedelje promovisao Pola Kuka u novog menadžera. Traktor Bojsi su se rastali sa Polom Lambertom zbog loših rezultata, koji ipak, nisu bili baš toliko loši, jer je Škot ostavio svom nasledniku ekipu na veoma dobroj poziciji na tabeli. U Ipsviču se sprema promena vlasnika i to je jedan od razloga što je došlo do promene menadžera.

Ipsvič je vezao tri pobede i trenutno su sedmi na tabeli. Poslednju pobedu u utorak, sa tribina je gledao Pol Kuk, a u četvrtak je odradio prvi trening sa timom. Pol Kuk jednom uveo ekipu iz Lige 1 u Čempionšip. To je uradio sa Viganom pre tri godine. Dva puta je uveo ekipu iz Lige 2 u Ligu 1, sa Česterfildom i Portsmutom. U Ligi 1 je takođe igrao i plej-of sa Česterfildom pre nekoliko godina.

Do kraja sezone Ipsvič ima još 16 utakmica i sasvim dovoljno poena za pokupiti i napasti što bolji plasman. Kuk ima jasan cilj šta želi do kraja sezone.

Navijači Ipsviča, slično navijačima Sanderlenda i Portsmuta, veruju da ne trebaju biti u ovoj ligi. Cilj mora biti direktna promocija, ukoliko to nije matematički izvodljivo ili je jednostavno teško za nas, onda se moramo zadovoljiti plej-ofom. Želeo sam da ostanem i radim u Čempionšipu, ali kada je pozvao Ipsvič, obavio sam razgovor sa njihovim vlasnikom i shvatio da oni nikako ne žele da provode još vremena u Ligi 1. Ja ne želim da budem u Ligi 1, tako da imamo zajednički cilj.

Ipsvič danas (14.00) gostuje Džilingemu u debiju Pola Kuka na klupi. Pobedom bi mogli, bar na nekoliko sati, da se probiju do petog mesta i da priđu drugom mestu na samo -6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here