Kraj jedne divne ere, i Roberto Firmino napušta Liverpul!

0
262
Foto: www.liverpoolfc.com

Roberto Firmino je odlučio da napusti Liverpul nakon osam godina, preneo je danas Skaj sport u Nemačkoj.

Preciznije, njihov pouzdani novinar Florijan Pletenberg, potvrdio je ekskluzivnu informaciju o tome kako je Firmino doneo konačnu odluku o odlasku i da je istu danas saopštio Jirgenu Klopu.

Firminov trenutni ugovor ističe 30. juna, a iako je bilo najava i optimizma među navijačima da će ga produžiti, Brazilac je shvatio da je pravi trenutak za rastanak.

Ako je suditi po onome što smo gledali prethodnih nedelja, Klop je u Kodiju Gakpu očigledno video Firminovog naslednika, što je sasvim sigurno doprinelo ovakvoj odluci 31-godišnjeg Brazilca.

Ne treba zaboraviti da je Liverpul tokom 2022. doveo i Daglasa Luiza i Darvina Nunjeza, te da uz Dioga Žotu, Klop raspolaže sa šestoricom ofanzivaca na tri pozicije, što praktično znači da Firmino zauzima poziciju tek šestog napadača u ovoj konstalaciji.

Firmino ima 31 godinu, a uz to postaje slobodan i takav će sigurno imati brojne opcije na stolu, pre svega i zbog činjenice da može da se snađe na više pozicija i u više sistema.

U Liverpulu je pokazao kako se igra moderna “lažna devetka” i mnogi mu ne pripisuju dovoljno značaja za svoju žrtvu zarad tandema Salah-Mane, koji je vodio Redse do trofeja u Ligi šampiona i Premijer ligi.

On je u Liverpul stigao leta 2015. za 41 milion evra iz Hofenhajma, a do sada je odigrao 352 utakmice, uz 107 golova i 78 asistencija. Ipak, ono što je radio za tim, ne staje u parametre koje se beleže na papiru.

Firmino je bez ikakve dileme jedna od najvećih legendi Liverpula, iako će ga u ovoj zlatnoj generaciji mnogi svrstati tek na petu ili šestu poziciju iza pomenutih Afrikanaca, Salaha i Manea, pa i Van Dajka, Hendersona…

Koji je sledeći klub Boba Firmina u kom ga vidite? U Premijer ligi neće ostati, jednostavno, ni ne treba, Španija, Italija ili povratak u Nemačku? Prerano je za bilo koji klub van “ligi petica”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here