Posle dve godine Koventri se vraća na Riko Arenu!

0
56
koventri siti
Photo: Twitter/Coventry_City

Dogovor je postignut.

Koventri je dogovorio povratak na Riko Arenu od sledeće sezone i potpisaće ugovor o igranju na ovom stadionu u narednih 10 godina. Čeka se još samo potvrda od strane Fudbalske lige.

Poslednje dve godine nebesko plavi igraju na stadionu Birmingema Sent Endrjusu, jer nisu uspeli da postignu dogovor sa trenutnim vlasnikom stadiona oko izajmljivanja Riko Arene. Stadion koji je otvoren 2005. godine, od 2014. godine je u vlasništvu lokalnog ragbi kluba Wasps-a. Pregovori između vlasnika Koventrija i čelnika ragbi kluba traju skoro godinu dana i dogovor je konačno postignut.


Man city – Man utd X&0-2 – Ovo već postaje tradicija svaki derbi u Engleskoj


Koventri po ugovoru ima pravo da još godinu dana igra na Sent Endrjusu, ali nisu u obavezi da ga ispoštuju, te će posle dve godine napustiti Birmingem. I ranije je Koventri imao problem sa vlasnicima stadiona. Zbog sukoba sa ACL grupom 2013. godine, tokom sezone 2013/14 domaće utakmice igrali su na stadionu Nortemptona.

I pored toga što domaće utakmice igraju van svog stadiona, to nije previše smetalo ekipi Marka Robinsa. Prošle sezone u Ligi 1, do trenutka prekida prvenstva, imali su samo jedan poraz kod kuće, dok ove u Čempionšipu, za sada, imaju pet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here