Korona pravi sve veće probleme: Sprema se novi prekid sezone?

0
3372
korona i fudbal
Photo: pixabay.com

Problemi sa korona virusom veći su iz dana u dan.

U poslednjih nekoliko kola sve više je odloženih mečeva i zaraženih igrača i trenera unutar fudbalskih klubova.

U ponedeljak uveče odložen je susret na Gudisonu između Evertona i Mančester Sitija, Rafl Hasenhitl nije bio sa Sautemptonom protiv Vest Hema, a nedavno je takav problem imao i Skot Parker. Šefild Junajted je pre utakmice sa Barnlijem objavio da je nekoliko igrača unutar ekipe pozitivno na korona virus. Meč nije odložen, ali Kris Vajlder nije imao igrače ni klupu da popuni. Mediji su juče preneli informaciju da je pod velikim znakom pitanja i današnji susret između Totenhema i Fulama, jer u ekipi Skota Parkera ima nekoliko pozitivnih igrača.

Navodno, čekaju se rezultati testiranja čitave ekipe, koji će biti gotovi danas popodne, nakon čega će biti odlučeno da li će meč biti odigran ili ne.

Problem je još veći u nižim ligama. U subotu za Bosking dej mnogo mečeva je bilo odloženo, preko 20, a juče čak sedam od 12 mečeva Lige 1. Klubovi odlažu po nekoliko utakmica unapred, ne igraju po mesec ili mesec i po dana i razlika u odigranim mečevima ide i do sedam. To poprilično utiče na timove koji su bez treninga, utakmica, a i korona verovatno ostavi fizičke posledice na igrače.

Već se zna da će i u subotu biti dosta odloženih utakmice, jer su, kao što je napisano, mnoge ekipe odložile po nekoliko mečeva unapred, i sve je više onih koji misle da je neophodno napraviti pauzu.

Menadžer Oksforda Karl Robinson izjavio je sinoć da su klubovi postali “neoprezni” što se tiče praćenja protokola i da se mere ne poštuju kao što se to radilo tokom leta ili na početku sezone. Oksford je nekoliko puta odlagao svoje utakmice zbog korone, a Robinson je rekao da su njegovi igrači testirani samo dva puta u poslednjih šest-sedam nedelja.

Nisam 100% siguran sa onim što znam, ali postoji određen broj klubova koji ne rade stvari onako kako bi trebalo. Neki klubovi koriste teretane sa velikim brojem igrača. Moramo da se potrudimo da 100% poštujemo protokol. Ukoliko želimo da se fudbal nastavi, što mislim i da treba, moramo da se vratimo i funkcionišemo onako kako smo kada se fudbal prvi put vratio.

Sem Olerdajs je, sa druge strane, glasan u tome da se prekine fudbal i da se napravi dvonedeljna pauza. U Vest Bromviču je ove nedelje bilo jednog pozitivnog testa i 66-godišnji menadžer smatra da je zdravlje najbitnije.

Sigurnost svih je najvažnija. Kada sam saznao da se ovaj virus prenosi 70%  brže, jedino što je pravo u ovom trenutku je da napravimo pauzu. Imam 66 godina i poslednja stvar koja mi je potrebna je da se zarazim od COVID-a. Igrači će ga verovatno lako preležati, ali je mnogo komplikovanije za nekog kao što sam ja, tako da sam veoma zabrinut za sebe i fudbal generalno. Imali smo jedan pozitivan test ove nedelje. Virus se širi okolo, nebitno koliko se mi trudimo da to sprečimo.

Premijer liga je juče objavila da je na poslednjem testiranju bilo čak 18 pozitivnih testova, što je rekord od kada je sezona nastavljena u junu.

Izgleda da, ukoliko se situacija ne smiri u narednom periodu, novi prekid šampionata je sve realnija opcija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here