Komentar leta na Ostrvu – Ne znam da li kupuju igrača ili klub?

0
114
foto: twitter/@BurnleyOfficial

Na Ostrvu glavna tema ovih dana je Hari Kejn i Mančester Siti. Na čitavu situaciju komentar je dao i trener Barnlija, Šon Dajš. On je gostovao na TolkSport radiju i svojim komentarom pecnuo “građane” i njihovu novčanu moć.

Da budem iskren, nisam bio siguran da li kupuju klub ili igrača. Kada sam čuo, rekao sam “stvarno”? Ipak, on je sjajn igračrekao je Dajš.

Trener Barnlija je i sam svestan koliko je teško dovesti igrača tokom letnjeg prelaznog roka. Jedino pojačanje za njegovu ekipu je za sada bivši golman Kristal Palasa, Vejn Henesi.

Dajš se nada da će moći da računa na još neko pojačanje uzimajući u obzir da je 14. avgust sve bliži, tada njegova ekipa igra protiv Brajtona u okviru prvog kola Premijer lige.

Kada su došli novi vlasnici, rekli su mi da imaju u planu da izgrade klub. Naravno to ne znači da će dati novac i reći “radi šta želiš”. Mi ne nudimo ugovore kao mnogi drugi klubovi i ne možemo da priuštimo puno promašaja. Svaki igrač koji potpiše za nas mora imati određenu ulogu u klub. Bilo je teško, ali smo našli način koji nam odgovara i imamo trenutno neke sjajne igrače – objasnio je Šon situaciju u klubu i zatim dodao.

Navikao sam da radim tako. Ne možemo da budemo izbirljivi kada su u pitanju pojačanja jer je često u pitanju preveliki novac za nas. Videćemo da li možemo da dovedemo igrače za koje mislimo da će nam pomoći završio je Dajš.

Barnli spada u ekipe koje najmanje novca troše na pojačanja u Premijer ligi. Kada na to dodamo i zanimljivost da su samo Erik Piters (Holandija), Johan Gudsmonson (Island), Džoel Mumbong (Švedska) i Matej Vidra (Češka) igrači koji nisu državljani Velike Britanije i Republike Irske, dolazimo do zaključka da Barnli sam sebe ograničava na ostrvske igrače što im dodatno otežava posao kod dovođenja pojačanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here