Ko su deset najplaćenijih u PL i koliko njih trenutno igra na Svetskom prvenstvu?

0
413
Foto: Skrinšot

Mundijal u Kataru se polako zakuvava, radna temperatura je postignuta, grupna faza se polako bliži kraju. Nacionalna prvenstva možda jesu trenutno u drugom planu, ali povlačenje paralele između Premijer lige i Svetskog prvenstva nikako ne može da bude dosadna tema koja nije aktuelna među fudbalskom publikom, zar ne?

Mnogo igrača iz najjače evropske lige na svetu nastupa za svoju državu u Kataru, ali samo pojedini mogu da se pohvale činjenicom da su se, pored nastupa na SP, našli i među top10 najplaćenijih igrača na Ostrvu. Verujemo da imena koja će se naći na listi otprilike i znate, ali smo sigurni da vas cifre uvek zanimaju. Generalno brojke, ponajviše one koje se tiču zarade igrača, uvek će biti interesantna tema za sve ljude koji prate fudbal, ali i svaki drugi sport. Dosta je bilo uvoda, nećemo više dužiti, spisak izgleda ovako (sve navedene cifre odnose se na platu koju igrač dobija na nedeljnom nivou):

10. Kalidu Kulibali (295 hiljada funti nedeljno) – nastupa za Senegal.

9. Kazemiro i Džek Griliš (300 hiljada funti) – prvi brani boje Brazila, dok se drugi nalazi u sastavu Engleske.

7. Rahim Sterling (325 hiljada funti) – standardan u timu koji predvodi Geret Sautgejt.

6. Rafael Varan (340 hiljada funti) – nastupa za Francusku.

4. Mohamed Salah i Džejdon Sančo (350 hiljada funti) – Mo se nije plasirao na Mundijal sa Egiptom, dok je Džejdon izostavljen sa spiska Engleske reprezentacije.

2. David de Hea i Erling Haland (375 hiljada funti) – ponovo dvojac koji u ovom momentu “odmara”. Norveška nije obezbedila sebi vizu za Katar, a De Hea ima svoju (manju) istoriju sukoba/spornih stvari sa španskim savezom.

Foto: www.manutd.com

1. Kevin De Brujne (400 hiljada funti) – naravno, Kevin je jedan od ključnih šrafova u ekipi Belgije, koju predvodi Roberto Martinez.

Dakle, ukoliko za kratko sumiramo utiske, od deset najplaćenijih igrača u PL, čak četvorica trenutno nemaju nikakvih reprezentativnih obaveza, i to četvorica od pet fudbalera koji inkasiraju najviše na godišnjem nivou. Doduše, nemaju ni svi učesnici SP-a podjednake uloge u svojim sastavima, ali su se makar našli na spisku i čine deo kolektiva koji predstavlja jednu zemlju na najvećoj svetskoj smotri.

Da li vas je neko ime slučajno iznenadilo na listi? I još jedno pitanje za sam kraj, da li ovde imamo potencijalne nosioce zlatnih medalja iz Katara?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here